-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simpsonai nuspėjo ir Kanados protestus? Ne, serialo kadrai buvo permontuoti

„Simpsonų“ kūrėjai „numatė“ ir Kanados vilkikų vežėjų protestą, tikina socialiniuose tinkluose platinama jo ištrauka. Šis serialas garsėja įvairiomis „pranašystėmis“, bet tai nėra tiesa – kūrėjai į siužetą įpina įvairias aktualijas ir populiarias konspiracijos teorijas, tad kartais atrodo, lyg jiems pavyko numatyti ateitį. Vežėjų protestas apskritai nebuvo išpranašautas – internete plintantis filmukas buvo sumontuotas iš dviejų skirtingų epizodų.
Socialiniuose tinkluose prisiminta „Simpsonų“ serija, kurioje Homeris tapo vilkiko vairuotoju
Socialiniuose tinkluose prisiminta „Simpsonų“ serija, kurioje Homeris tapo vilkiko vairuotoju / Ekrano nuotr. iš „YouTube“

Primena vairuotojų protestus

Socialiniuose tinkluose plinta 20 sek. trukmės ištrauka iš žinomo animacinio serialo su lakonišku komentaru: „Simpsonai“ prognozuoja Trudeau pabėgimą atvykstant vilkikų vairuotojams“ (omeny turimas Kanados premjeras Justinas Trudeau).

Viena moteris iš Lietuvos filmuku pasidalijo su tokiu prierašu: „Simpsonai“ – JIE viską žinojo? „Simpsonai“ 1999 m. epizodas, aš (greičiausiai taip pat turimas omeny J.Trudeau, – red. past.) ir kanadiečių sunkvežimių vairuotojų kolona.“

Filmukas pradedamas kadru, kuriame matyti važiuojantis vilkikas. Jį vairuojantis Homeris Simpsonas, žvilgtelėjęs į galinio vaizdo veidrodėlį, taria kartu važiuojančiam Bartui: „Žiūrėk, sūnau, vienas iš gražiausių gamtos vaizdų – konvojus.“

Po beveik 10 važiuojančių vilkikų vaizdo – kadras iš esą J.Trudeau kabineto. Šis staigiai atsistoja ir, išlindęs pro langą, tarytum žmogus-voras nuropoja pastato siena žemyn.

Tą patį filmuką ar nuorodas į jį galima rasti įvairiuose socialiniuose tinkluose („Facebook“, „YouTube“, „Twitter“), kur juos peržiūrėjo ir jais pasidalijo dešimtys tūkstančių žmonių.

Sekantieji aktualijas gali suprasti, kad tai yra aliuzija į Kanadoje kilusius vilkikų vairuotojų, nepatenkintų nuo sausio 15 d. įsigaliojusia tvarka, protestus.

Taip pat skaitykite: Vilkikų konvojus Kanadoje buvo ilgas, bet į Guinnesso rekordų knygą nepateko

Kaip žinoma, norėdami kirsti sieną vilkikų vairuotojai dabar turi pateikti įrodymą, kad pasiskiepijo nuo koronaviruso. Kitaip reikia kelis kartus atlikti testą ir karantinuotis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vilkikų vairuotojų protestas Otavoje
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Vilkikų vairuotojų protestas Otavoje

Protestas oficialiai prasidėjo šeštadienį Otavoje. Vairuotojai iš pačiuose šalies vakaruose esančios Britų Kolumbijos provincijos sostinės link pajudėjo keliomis dienomis anksčiau, suformuodami esą rekordinio ilgio koloną, pavadintą „Laisvės konvojumi“.

Taip pat skaitykite: Paramą renkančių vilkikų koloną internautai pavertė protesto Kanadoje rėmėjais

Vairuotojams pasiekus sostinę, J.Trudeau su šeima buvo perkelti į saugią vietą. Tiesa, būta pranešimų, kad premjeras, jam patvirtinus COVID-19, nusprendė taip izoliuotis.

Kadrus skiria 20 metų

Nors atrodo, kad filmuke išties buvo numatyti pastarųjų savaičių įvykiai Kanadoje, tai nėra tiesa. Tokios situacijos „Simpsonuose“ nebuvo – filmukas buvo sulipdytas iš skirtingų kadrų, kuriuos skiria lygiai 20 metų.

Homeris ir Bartas vilkiku važiavo 1998–1999 m. rodyto dešimtojo sezono 17-ojoje serijoje. Matomas sunkvežimių konvojus nedalyvavo jokiame proteste. Vairuotojai tebuvo supykę, jog Homeris sužinojo, kad vilkikuose įtaisytas autopilotas, tad jie gali važiuoti patys.

Ekrano nuotr. iš „YouTube“/Vilkikų vairuotojai „Simpsonuose“ protestavo ne prieš valdžią, o prieš Homerįį
Ekrano nuotr. iš „YouTube“/Vilkikų vairuotojai „Simpsonuose“ protestavo ne prieš valdžią, o prieš Homerįį

J.Trudeau pasirodė 2018–2019 m. rodyto 30-ojo sezono 21-ojoje serijoje. Tuo metu jau pusketvirtų metų premjero pareigas ėjęs politikas tariamai bendravo su Homerio dukra Lisa vaizdo skambučiu ir demonstravo jai įvairius žygdarbius.

Tačiau mergaitei užklausus apie realų politinį skandalą jis išlenda pro langą ir nuropoja siena žemyn.

Ekrano nuotr. iš „YouTube“/Vilkikų vairuotojai „Simpsonuose“ protestavo ne prieš valdžią, o prieš Homerį
Ekrano nuotr. iš „YouTube“/Vilkikų vairuotojai „Simpsonuose“ protestavo ne prieš valdžią, o prieš Homerį

Originaliame filme J.Trudeau įkūnijantis herojus, leisdamasis siena, nieko nešaukia.

„Numatė“ daugybę dalykų

Tai – ne vienintelis kartas, kai „Simpsonuose“ rasta įvairių ateities pranašysčių. Pavyzdžiui, prieš metus socialiniuose tinkluose plito aiškinimas, esą buvo numatyta pandemija.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/„Simpsonų“ ištraukia platinama su komentaru, esą seriale buvo numatytas Kanados vilkikų vairuotojų protestas
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/„Simpsonų“ ištraukia platinama su komentaru, esą seriale buvo numatytas Kanados vilkikų vairuotojų protestas

Tinklalapyje „YouTube“ galima rasti ne vieną įrašą, kuris esą patvirtina, kad „Simpsonuose“ buvo išpranašauta COVID-19 pandemija (čia, čia, čia, čia, čia, čia).

Serialo kūrėjai jau seniai garsėja kaip tariamai numatantys įvairius įvykius. Vienas iš scenarijaus autorių Billas Oakley’is yra sakęs, kad jame satyra verčiami realūs jau nutikę įvykiai. „Kadangi istorija kartojasi, tiesiog ATRODO, kad mes juos išpranašavome“, – agentūrai „Reuters“ teigė jis.

Vida Press nuotr./„Simpsonai“
Vida Press nuotr./„Simpsonai“

Esama kelių dešimčių epizodų, iš kurių atrodo, lyg „Simpsonų“ kūrėjai nuspėjo ateitį. Pavyzdžiui, 1999–2000 m. sezone buvo kalbama apie prezidentą Trumpą. Kaip tik 2000-aisiais verslininkas Donaldas Trumpas tapti kandidatu į valstybės vadovus.

Vieni teigia, kad „Simpsonuose“ buvo išpranašauta 15 ateities įvykių, kiti priskaičiuoja 18 ar net 30, taip pat – čia. Pavyzdžiui, jie esą numatė Rugsėjo 11-osios išpuolius, tai pat – kai kuriuos 2021 m. įvykius. Nemažai jų „pranašysčių“ yra paneigtos, tai pat – čia.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius