-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per galingą sprogimą Idlibe žuvo mažiausiai 13 civilių

Sirijos šiaurės vakaruose pirmadienį per galingą sprogimą džihadistų kontroliuojamame Idlibo mieste žuvo mažiausiai 13 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija. Naujienų agentūros AFP korespondentas praneša, kad sprogimas sulygino su žeme daugiaaukštį pastatą. 
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), per sprogimą, kurio priežastis kol kas neaiški, dar apie 80 žmonių buvo sužeisti.

SOHR, gaunanti informaciją iš įvairių šaltinių Sirijoje, nurodė, kad aukų skaičius tikriausiai augs, nes keli sužeistieji yra kritinės būklės, be to, daug žmonių tebėra įstrigę po griuvėsiais.

Iš pradžių skelbta, kad žuvo 11 žmonių, tačiau aukų skaičius padidėjo iki 13, nes iš po griuvėsių buvo ištraukti dar du lavonai.

Sprogimo priežastis kol kas nežinoma.

AFP žurnalistas iš įvykio vietos pranešė tamsoje prie sugriuvusio daugiaaukščio pastato matęs buldozerį. Gelbėtojai ieškojo žmonių pasišviesdami lempomis.

Idlibo miestą kontroliuoja džihadistų aljansas „Hayat Tahrir al Sham“, vadovaujamas buvusio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinio Sirijoje.

Džihadistų ir sukilėlių užimta šiaurės vakarinė Idlibo provincija faktiškai yra paskutinė vyriausybės nekontroliuojama šalies provincija.

Nuo 2011 metų, kai po brutalaus antivyriausybinių protestų numalšinimo Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, šis konfliktas jau nusinešė per 350 tūkst. gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius