-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos lyderis Basharas al-Assadas nori pirmalaikių prezidento rinkimų

Sirijos vadovas Basharas al-Assadas pareiškė, kad nori surengti pirmalaikius prezidento rinkimus, tačiau rimti nesutarimai dėl jo politinės ateities vis dar žlugdo pastangas nutraukti prieš penkerius metus prasidėjusį brutalų pilietinį karą.
Basharas Assadas ir Vladimiras Putinas
Basharas Assadas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Opozicija seniai reikalauja, kad prieš bet kokį pereinamosios valdžios laikotarpį B.al-Assadas atsistatydintų, tačiau Damasko režimas sako, kad apie prezidento pašalinimą negali būti nė kalbos.

Ketvirtadienį paskelbtame interviu Rusijos valstybinei žiniasklaidai B.al-Assadas sakė, kad svarstytų galimybę anksčiau laiko baigti savo dabartinę septynerių metų kadenciją, jei tokia būtų Sirijos žmonių valia.

„Ar žmonės nori, kad būtų surengti pirmalaikiai prezidento rinkimai? Jei taip, man tai ne problema“, – sakė Sirijos lyderis naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

2014 metų birželį B.al Assadas buvo perrinktas naujai kadencijai, surinkęs beveik 90 proc. balsų. Opozicija ir Vakarai pasmerkė tuos rinkimus, pavadinę juos „farsu“.

Jo dabartinis mandatas turėtų baigtis 2021-aisiais, tačiau įtakingųjų valstybių remiamame taikos proceso plane numatyta, kad per ateinančius pusantrų metų šalyje turėtų būti surengti JT stebimi parlamento ir prezidento rinkimai.

B.al Assado ateitis, įskaitant tai, ar jam būtų leista kandidatuoti tuose rinkimuose, tebėra kontroversiškas klausimas.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Joshas Earnestas trečiadienį sakė, kad B.al Assado dalyvavimas būsimoje Sirijos vienybės vyriausybėje „atmestinas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius