Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingasis Filipinų lyderis išvadino JAV ambasadorių „gėjumi kalės vaiku“

Karingo būdo Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte savo spalvingais pareiškimais įžiebė naują diplomatinį skandalą, kai išvadino JAV ambasadorių gėjumi, o Vašingtonas iškvietė šios šalies pasiuntinį ir įteikė jam protesto notą.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte / „Scanpix“/AP nuotr.

Savo naujausioje tiradoje vietine tagalogų kalba R.Duterte pavartojo homofobiškų epitetų, reikšdamas nepasitenkinimą JAV ambasadoriumi Philipu Goldbergu.

„Kaip žinot, kovoju su JAV ambasadoriumi. Jis yra ambasadorius gėjus, kalės vaikas. Jis mane užkniso“, – prezidentas tūžo penktadienį kalbėdamas per televiziją.

71 metų R.Duterte gegužę triuškinamai laimėjo rinkimus, surengęs kontroversišką kampaniją. Per susitikimus su rinkėjais jis nevengdavo keiksmažodžių ir parodė nepagarbą įvairiems veikėjams – pradedant jo politiniais varžovais, baigiant popiežiumi.

Jo konfliktas su Ph.Goldbergu įsiplieskė dar per rinkimų kampaniją, kai R.Duterte pareiškė, kad jis norėjo „išprievartauti“ australę misionierę, 1989 metais išžagintą ir nužudytą per riaušes kalėjime Davao mieste. R.Duterte du dešimtmečius buvo to miesto meras.

Ph.Goldbergas ir Australijos ambasadorius griežtai kritikavo šiuos kandidato pareiškimus.

„Jis kišosi į rinkimus, pasisakydamas tai vienur, tai kitur. Jam nederėjo taip elgtis“, – penktadienį piktinosi R.Duterte.

JAV valstybės departamentas nurodė, kad Filipinų reikalų patikėtinis Patrickas Chuasoto pirmadienį buvo iškviestas pasiaiškinti dėl R.Duterte komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius