Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 15 /23:19

Pareigūnai buvo pagavę dabar ieškomą teroristą, bet po apklausos paleido

Į viešumą pateko naujos su Paryžiaus skerdynėmis siejamų asmenų medžioklės detalės. Teisėsauga paskelbė galimai tiesiogiai prisidėjusių prie kraujo praliejimo Prancūzijos sostinėje trijų brolių pavardes. Vienas iš jų yra laisvėje. Paskelbta jo paieška. Paaiškėjo, kad pareigūnai buvo pagavę dabar ieškomą teroristą Salahą Abdeslamą, bet po apklausos paleido.
Salahas Abdeslamas
Salahas Abdeslamas

23.19 val. Pareigūnai paleido bėglį

Kelios valandos po atakos policija sustabdė ir paleido įtariamąjį teroristą A.Salahą. Naujienų agentūros AP duomenimis, keturi prancūzų pareigūnai patvirtino, kad policija apklausė ir paleido bėglį vos kelios valandos po Paryžiuje įvykdytų kruvinų išpuolių.

Apklaustas jis buvo, kai policija sustabdė jo automobilį šalia Belgijos sienos, praėjus kelioms valandoms, kai pareigūnai nustatė, jog Salahas Abdeslamas buvo išnuomojęs automobilį „VW Polo“, kuris buvo naudojamas penktadienio išpuoliuose. 

Salahas Abdeslamas  buvo vienas iš trijų, važiavusių automobiliu, kuris šeštadienio rytą buvo sustabdytas policijos pareigūnų. 

Trys prancūzų pareigūnai ir aukščiausi šalies saugumo pareigūnai patvirtino, kad pareigūnai buvo sustabdę S.Abdeslamą ir patikrino jo ID kortelę, o tuomet paleido jį. Pareigūnai šią žinią patvirtino tik anonimiškai.

22.42 val. CNN skelbia, kad Bilalas Hadfi buvo vienas iš savižudžių mirtininkų, kurie susisprogdino Stade de France. Jis gimęs 1995, gyveno Belgijoje. Anksčiau „The Washington Post“ įvardijo B.Hadfi kaip vieną iš užpuolikų ir pranešė, kad jis buvo išvykęs į Siriją kovoti už „Islamo valstybę“. ​

21.52 val. Susisprogdinusiam I.Abdeslaui buvo 31-eri.

21.06 val. Prancūzijos policija patvirtino, kad Abelslamas Salahas, įtariamas sąsajomis su Paryžiuje įvykdytais išpuoliais, yra Prancūzijos pilietis. Prancūzijos pareigūnai turi arešto orderį sulaikyti Salahą.

19.30 val. Prancūzijos policija paskelbė vieno iš brolių paiešką. 

Ieškomas 26 metų Prancūzijos pilietis Salahas Abdeslamas, įtariamas prisidėjęs prie žudynių Paryžiuje. Policija įspėja pamačiusius įtariamąjį prie jo nesiartinti, nes jis pavojingas. 

Tiesa, nėra tiksliai žinoma, kad S.Abdeslamas gyvas. Pranešama, kad jis 1,75 cm ūgio, rudaakis, gimęs 1989 rugsėjo 15 dieną.

Paaiškėjo, kad susisprogdino Ibrahimas Abdeslamas, o Belgijoje buvo sulaikytas Bilalas Hadfi. 

19.24 val. „The Mirror“ skelbia, kad dviejų brolių vardai buvo rasti ant atakose panaudotų „VW Polo“ „Seat Leon“ nuomos dokumentų. 

Kol kas neaišku, ar nė vienas iš trijų brolių nėra laisvėje. Žinoma, kad vienas iš jų tikrai žuvo susisprogdinęs, o kitas buvo sulaikytas Belgijoje. 

Pareigūnai įtariamųjų medžioklės dar nebaigia. Skelbiama apie tai, kad ataką organizuoti galėjo apie 20 žmonių.

18.57 val. ​„The Washington Post“ skelbia trijų įtariamų teroristų tapatybes. 

Leidinys atskleidė, kad, šaltinių duomenimis, broliai prancūzai Ibrahimas ir Salahas Abdeslamai bei Bilalas Hadfi yra tarp įtariamųjų teroristų, įvykdžiusių kruvinus išpuolius Paryžiuje.  Visi jie gyveno Belgijoje.

Vienas iš brolių susisprogdino, skelbia „The Washington Post“, kitas padėjo su logistika ir išnuomojo automobilį, kuris buvo panaudotas per išpuolius Paryžiuje. 

Trečiasis įtariamasis Bilalas Hadfi buvo išvykęs į Siriją kovoti už „Islamo valstybę“. 

Sekmadienį įvardytas dar vienas įtariamas teroristas – 29-erių Omaras Ismailas Mostefai.  

18.51 val. Vienas iš brolių, kaip praneša AFP šaltiniai, žuvo per atakas, kitas buvo sulaikytas Belgijoje. Dar vienas šiuo metu yra laisvėje arba taip pat žuvo. 

Kaip praneša lemonde.fr, pareigūnai linkę rimtą vaidmenį teroro išpuoliuose priskirti trims Belgijoje gyvenantiems broliams, Prancūzijos piliečiams. Anot leidinio šaltinių teisėsaugoje, du iš trijų brolių figūruoja labai reikšminguose dokumentuose – sutartyse, pagal kurias išnuomoti teroro aktams panaudoti automobiliai.

Pirmoji mašina – prie Bataclan koncertų salės rasta VW Polo. Antra – Seat Leon, aptikta viename iš Paryžiaus priemiesčių. Pastarojoje pareigūnai rado ir tris Kalašnikovo automatus.

Trečiasis iš brolių, lemonde.fr šaltinių teigimu, šeštadienį sulaikytas Belgijoje.

Sekmadienį paviešinti policijos operacijos Belgijoje, kurios metu sulaikyti su kruvinais išpuoliais Paryžiuje siejami asmenys, vaizdai.

Briuselio priemiestyje šeštadienį sulaikyti keli su skerdynėmis Paryžiuje siejami asmenys. Kaip matyti iš filmuotos medžiagos, kurią skelbia lemonde.fr, vienas iš sulaikytų asmenų pareigūnams nesipriešino. Laikantis saugumo priemonių, policijos pareigūnai izoliavo teritoriją ir neprileido praeivių arčiau operacijos zonos.

Peržiūrėti turinį naujame langePolicijos operacija Belgijoje, kurios metu sulaikyti su Paryžiaus skerdynėmis siejami asmenys

Belgijoje iš viso sulaikyti septyni su išpuoliais Paryžiuje siejami asmenys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius