Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 26 /17:13

Slovakijos premjeras svaidosi rimtais pareiškimais: NATO ir ES svarsto galimybę siųsti karius į Ukrainą

Kelios NATO ir ES šalys svarsto galimybę siųsti karius į Ukrainą, pareiškė Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico, kurį cituoja žiniasklaidos grupė „Sky News“.
Slovakijos premjeras Robertas Fico
Slovakijos premjeras Robertas Fico / „DPA“/„Scanpix“

R.Fico, kuris jau seniai nepritaria karinių pajėgų tiekimui Ukrainai ir laikosi pozicijos, kurią kai kurie kritikai laiko prorusiška, nepateikė jokių detalių, o kiti Europos lyderiai jo pastabų kol kas nekomentavo.

Pasak pranešimo, Slovakijos premjeras sakė, kad „negali pasakyti, kokiu tikslu ir ką jie ten darys“, tačiau apie tai sužinojo iš užrašų, rengdamasis Europos vadovų susitikimui Paryžiuje.

„Apsiribosiu pasakydamas, kad šios tezės reiškia, jog kelios NATO ir ES valstybės narės svarsto galimybę siųsti savo karius į Ukrainą dvišalių susitarimų pagrindu“, – pažymėjo premjeras.

Jo nuomone, toks žingsnis paskatintų eskalaciją.

R.Fico pabrėžė, kad Slovakija nesiųs savo kariuomenės į Ukrainą, bet pasiūlys Ukrainai galimybę savo teritorijoje apmokyti Ukrainos kariuomenę, įskaitant išminavimo padalinius.

Ministras pirmininkas taip pat nurodė, kad per susitikimą Paryžiuje norėtų pradėti taikos plano temą.

„Kaip įmanoma, kad turime karinį planą, bet neturime taikos plano?“ – klausė R.Fico.

Pirmadienį Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono iniciatyva
Paryžiuje renkasi daugiau kaip 20 Vakarų šalių vadovų, kad pasiųstų Rusijai žinią apie tai, jog Europa tvirtai remia Ukrainą.

Pasak šaltinių, susitikime bus ne paskelbta apie naujus ginklų tiekimus Ukrainai, o veikiau bus tariamasi, kaip padidinti veiksmingumą vietoje ir sustiprinti sąjungininkų ir Ukrainos veiksmų koordinavimą.

Viena iš sričių, kurioje galėtų būti padaryta pažanga, yra klausimas dėl šimtų tūkstančių šaudmenų įsigijimo iš trečiųjų šalių, kad jie būtų pristatyti Ukrainai.

R.Fico sakė, kad susitikimo sušaukimas rodo, jog Vakarų strategija dėl Ukrainos žlugo. Jis pareiškė, kad ketina dalyvauti konstruktyviai nusiteikęs, nors dėl diskusijų medžiagos jam „per nugarą perbėgo šiurpas“, premjerą cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius