-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02 /23:41

Slovjanską vis dar kontroliuoja teroristai, mieste prasidėjo intensyvus susišaudymas

Nors Ukrainos valdžia paskelbė, kad Slovjansko miestas beveik išvalytas nuo teroristų, mieste dirbantys žurnalistai praneša, kad Rusijos šalininkai ir toliau kontroliuoja situaciją mieste, praneša portalas tch.com.
Rusų diversantai netoli Slovjansko miesto
Rusų diversantai netoli Slovjansko miesto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Ukrainos valdžia pranešė, kad Slovjanskas beveik išvalytas nuo teroristų. Tačiau vietoje dirbantys žurnalistai praneša, kad Ukrainos kariuomenei visgi nepavyko perimti į savo rankas miesto.

„Miesto centre yra kontrolės postų ir kareivių iš taip vadinamos Donbaso savanorių kariuomenės“, – pasakojo žurnalistas. Vyro teigimu, Ukrainos kariuomenė centro nepuolė, ir jis visiškai kontroliuojamas ginkluotų teroristų. 

Žurnalistas pasakojo, kad mieste labai mažai žmonių, beveik visos parduotuvės uždarytos. „Žmonės persigandę, jie slepiasi namuose“, – pasakojo žurnalistas. 

Anksčiau Aukščiausiosios Rados pirmininkas, laikinasis šalies prezidentas Oleksandras Turčynovas sakė, kad teroristinę operaciją Slovjanske labai sunku vykdyti, nes teroristai slepiasi gyvenamuosiuose namuose, išvalant miestą nuo jų gali būti daug aukų. Iki šiol pranešta apie tai, kad žuvo du Ukrainos kariai, daug teroristų žuvo ar buvo sužeisti. 

Atnaujinta 23.41 val. Teroristai nori derybų

Teroristai Slovjanske nori derėtis, – apie tai tai paskelbė Ukrainos gynybos ministro pareigas einantis generolas pulkininkas Michailas Kovalis, skelbia pravda.com.ua. Anot jo, teroristai derėtis nori, matydami, kad apsiaustis didėja. 

Tačiau Ukrainos pusė derėtis galėtų tik tuo atveju, jeigu teroristai nutrauktų savo veiklą ir išduotų diversantus, kurie betarpiškai dalyvavo vykdant sunkius nusikaltimus. M.Kovalio teigimu, teroristų veikla Slovjanske aiškiai parodė, kad tai profesionaliai paruoštų kariškių darbas. 

Atnaujinta 22.51 val. Nušovė du desantininkus

Slovjanske ir prie jo mūšiai intensyvėja, praneša unian.net. Teroristai užpuolė Ukrainos desantininkų kuopą ir nušovė du desantininkus. 

Atnaujinta 22.22 val. Prasidėjo intensyvus susišaudymas

Slovjanske prasidėjo intensyvus šaudymas, praneša „Komsomolskaja pravda“. Šaudoma ir į teroristų štabą. 

Taip pat pranešama, kad dviejų snaiperių susišaudymo metu buvo nušautas teroristų snaiperis, pravarde „Romaška“. 

Liudininkai teigia, kad kol kas tai nepanašu į šturmą, tačiau situacija aštrėja nuolatos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius