-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sudano kariniai valdytojai 72 valandoms sustabdė derybas su protestuotojais

Sudano kariuomenės vadas Abdel Fattahas al Burhanas ketvirtadienį pareiškė, kad derybos su protestuotojais dėl valdžios perdavimo civilinei administracijai sustabdytos 72 valandoms.
Sudanas paskendęs protestuose
Protestai Sudane / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sudanas Protestas

Generolas, vadovaujantis Sudaną šiuo metu valdančiai kariškių tarybai, pareiškimą apie derybų sustabdymą perskaitė ketvirtadienį tiesioginiame televizijos eteryje.

„Nusprendėme 72 valandoms sustabdyti derybas dėl civilinės administracijos, kad padėtume sukurti susitarimui užbaigti reikalingą atmosferą“, – sakė A.F.al Burhanas.

Jis pareikalavo, kad protestuotojai išardytų barikadas Chartumo gatvėse ir ant tiltų, jungiančių sostinę su kitais regionais, taip pat „liautųsi provokavę saugumo pajėgas“.

Armijos generolai ir protestuotojų lyderiai turėtų baigti rengti susitarimą dėl naujo valdžios organo, vadovausiančio Sudanui trejus metus, sudėties. Pasibaigus šiam laikotarpiui visa valdžia turėtų būti perduota civilinei administracijai.

A.F.al Burhano vadovaujama kariškių taryba perėmė valdžią, kai buvo nušalintas ilgametis šalies lyderis autokratas Omaras al Bashiras.

Generolas sprendimą suspenduoti derybas paskutiniame jų etape motyvavo tuo, kad bendra saugumo padėtis sostinėje smarkiai pablogėjo.

Anot jo, buvo blokuoti tiltai, keliai ir geležinkelio linijos, be to, „tarp demonstrantų infiltravosi ginkluoti elementai, apšaudantys saugumo pajėgas“.

Protestuotojų lyderiai kiek anksčiau naujienų agentūrai AFP taip pat sakė, kad kariškių taryba sustabdė derybas.

Ilgai lauktos derybos dėl valdžios perdavimo civilinei administracijai prasidėjo pirmadienį, tačiau jas lydėjo smurtas. Pirmadienį šalia kariuomenės štabo Chartume, prie kurio jau kelias savaites tęsiasi daugiatūkstantinės protesto akcijos, buvo nušauti šeši žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius