-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijai žada paramą ir pagalbą dėl greito į stojimo į NATO

JAV senatoriai ketvirtadienį pažadėjo pasirūpinti, kad Suomija greitai įstotų į NATO, šios šalies lyderiams pasisakius už prisijungimą prie Aljanso Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Senatas tvirtina sutartis ir turi pritarti naujų narių priėmimui į NATO.

Senatorius Bobas Menendezas (Bobas Menendesas) pareiškė, kad jo vadovaujamas Senato Užsienio reikalų komitetas „jau dirba prie to, kad užtikrintų greitą svarstymą“, kalbant tiek apie Suomijos, tiek apie Švedijos potencialias stojimo paraiškas.

Aukščiausio rango respublikonas komitete Jimas Rischas Helsinkio gynybos siekius pavadino „didžiuliu žingsniu į priekį transatlantinio saugumo ateičiai“.

„Sprendimas siekti narystės NATO yra rimtas, esu pasiryžęs remti Suomiją šiame procese“, – per „Twitter“ parašė J.Rischas.

E.Macronas remia Suomijos pasirinkimą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas palaiko Suomijos sprendimą prisijungti prie NATO, ketvirtadienį pranešė prezidento kanceliarija.

„Prezidentas pareiškė, kad Prancūzija visokeriopai remia Suomijos suverenų pasirinkimą greitai prisijungti prie NATO“, – Eliziejaus rūmai pranešė po E. Macrono ir Suomijos prezidento Sauli Niinisto pokalbio telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius