-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: Ukrainos prezidento posto siekiantis V.Zelenskis pristatė savo komandą

Kandidatas į Ukrainos prezidentus komikas Volodymyras Zelenskis iki antrojo rinkimų turo likus vos keletui dienų pristatė savo komandą. Priešingai nei tikėtasi, joje nėra lietuvio, buvusio Ukrainos ekonomikos ir prekybos ministro Aivaro Abromavičiaus.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Zelenskis pažymėjo, kad šie asmenys nėra kandidatai į ministrus – jie kuruoja skirtingas komandos veiklos sritis.

Ruslanas Stefančiukas

V.Zelenskio komandos ideologas, atsakingas už valstybinių institucijų reformas ir įstatymų leidybos klausimus. 43 metų amžiaus R.Stefančiukas gimė Vakarų Ukrainos mieste Ternopolyje, yra teisės mokslų daktaras, profesorius, priklauso Nacionalinei Ukrainos teisės mokslų akademijai, dirba advokatu.

R.Stefančiuko specializacija – privatinės teisės teorija, fizinių asmenų asmeninė neturtinė teisė, intelektualinės nuosavybės teisė, Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) veikla ir t.t.

Ivanas Bakanovas

V.Zelenskio partijos „Tautos tarnas“ pirmininkas, atsakingas už bendradarbiavimą su Ukrainos Aukščiausiąja Rada. 44 metų amžiaus I.Bakanovas, kaip ir V.Zelenskis, gimė Kryvyj Riho mieste, baigė Darbo ir socialinių santykių akademiją Maskvoje, vyrai yra draugai nuo vaikystės. I.Bakanovas vadovauja V.Zelenskio įmonei „Kvartal 95“ ir priešrinkiminiam kandidato štabui.

Dmitrijus Razumkovas

D.Razumkovas V.Zelenskio komandoje kuruoja vidaus politikos klausimus. Jis – buvusio prezidento Leonido Kučmos pirmojo padėdėjo Aleksandro Razumkovo sūnus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Razumkovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Razumkovas

Jis turi patirties komerciniame ir valstybiniame sektoriuose, yra bendradarbiavęs su V.Janukovyčiaus „Regionų partija“. 36 metų amžiaus D.Razumkovas nuo 2006-ųjų dirba politinių konsultacijų ir rinkiminių procesų srityje.

Oleksandras Danyliukas

O.Danyliukas V.Zelenskio komandoje atsakingas už tarptautinius santykius, finansinę ir bankų politiką. Karjerą 44 metų amžiaus Moldovoje gimęs A.Danyliukas pradėjo 1995 metais kaip brokeris ukrainiečių kompanijoje TEKT, dirbo departamento vadovu investiciniame banke „Alfa Capital“, vėliau įsidarbino jaunesniuoju investicijų vadovu amerikiečių fonde „Western NIS Enterprise Fund“.

Nuo 2005-ųjų dirba valstybiniame sektoriuje. Prezidentaujant Viktorui Juščenkai, ėjo premjero Jurijaus Jechanurovo patarėjo pareigas, kaip laisvai samdomas specialistas patarinėjo prezidentui V.Janukovyčiui.

2014 metais P.Porošenka paskyrė O.Danyliuką savo nuolatiniu atstovu Ukrainos Ministrų kabinete, 2016–2018 metais jis ėjo finansų ministro pareigas. Iš ministro posto turėjo pasitraukti po konflikto su premjeru Volodymyru Hroismanu.

„Scanpix“/AP nuotr./Oleksandras Danyliukas
„Scanpix“/AP nuotr./Oleksandras Danyliukas

Ruslanas Riabošapka

R.Riabošapka V.Zelenskio komandoje atsakingas už teisėsaugos ir kovos su korupcija politiką. 42 metų amžiaus kandidato bendražygis dirbo teisingumo ministro pavaduotoju, priklausė Nacionalinei korupcijos prevencijos tarnybai. Jis – nusipelnęs teisininkas, kurį apdovanojo Ministrų kabinetas.

Galina Jančenko

G.Jančenko – ekspertė antikorupcinės politikos ir skaitmeninių sprendimų valstybiniame sektoriuje klausimais – V.Zelenskio komandoje padeda R.Riabošapkai.

30 metų amžiaus G.Jančenko turi sukaupusį ne mažesnę patirtį nei vyresni komandos nariai. Ji buvo viena iš Antikorupcinio štabo Kijeve įkūrėjų, jam vadovavo. 2013–2015 metais dirbo analitike „Kovos su korupcija centre“.

Denisas Monastirskis

Komandoje atsakingas už teisėsaugos organus. Jis – Chmelnyckio teisės ir valdymo universiteto docentas, Ukrainos ateities instituto Teisėsaugos ir teismų sistemos programos ekspertas. D.Monastirskis priklausė komisijai, rinkusiai Valstybinio tyrimų biuro vadovybę.

Sergejus Jonušas

V.Zelenskio komandoje atsakingas už teisingumo organų veiklą. Advokatas, Ukrainos juristų asociacijos ir Ukrainos advokatų asociacijos narys, daugybės publikacijų ir ataskaitų apie autorinių teisių apsaugą bei intelektinę nuosavybę autorius.

Ivanas Aparšinas

Ekspertas saugumo ir gynybos klausimas. 62 metų amžiaus karybos ekspertas I.Aparšinas anksčiau dirbo Gynybos ministerijos Karinės politikos departamento direktoriumi.

Irina Venediktova

Atsakinga už reformas teismų sistemoje. Teisės mokslų daktarė, profesorė, pilietinių teisių displicinos katedros vedėja, Ukrainos Medicininių teisių ir bioetikos fondo viceprezidentė. 2016–2017 metais kandidatavo į Aukščiausiojo teismo teisėjos pareigas, pasitraukė iš konkurso egzamine nesurinkusi minimalaus balų skaičiaus.

Danilas Gemancevas

Jo veiklos sritys V.Zelenskio komandoje – ekonomika, finansai ir mokesčiai. 40 metų amžiaus D.Gemancevas – teisės mokslų daktaras, profesorius, advokatas, teisės firmos „Jurimex“ vadovas, Europos mokesčių teisės profesorių asociacijos narys. Aktyviai užsiima akademine veikla, nuo 2001-ųjų publikavo daugiau nei 230 mokslinių ir mokslinių-metodinių darbų.

Viktorija Strachova

Atsakinga už bankų veiklą. Ji buvo O.Danyliuko pavaldinė šiam einant ministro pareigas. Išgarsėjo viešai papasakojusi, kaip buvo nacionalizuotas bankas „Privatbank“, kuriame ji dirbo. Nacionalizavus banką ji pasitraukė iš pareigų. „Privatbank“ priklauso oligarchui Ihoriui Kolomoiskiui, kurio marionete laikomas V.Zelenskis.

Facebook.com nuotr./Viktorija Strachova
Facebook.com nuotr./Viktorija Strachova

Michailas Fedorovas

V.Zelenskio komandos skaitmeninis vadovas, veiklos tikslas – „Valstybė išmaniajame telefone“. Viename interviu teigė, kad į V.Zelenskio komandą atėjo iš verslo, iki tol jam priklausė skaitmeninė agentūra. Šiuo metu jis užsiima skaitmenine kampanijos komunikacija.

Aleksandras Merežko

Ekspertas užsienio politikos klausimais. 48 metų amžiaus A.Merežko – teisės mokslų daktaras, profesorius, Kijevo nacionalinio lingvistinio universiteto Teisės katedros vedėjas.

Specializuojasi filosofijos ir tarptautinės teisės teorijos klausimais, dalyvavo atrenkant Ukrainos atstovus EŽTT. Priklauso Ukrainos tarptautinės teisės draugijai ir Amerikos tarptautinės teisės asociacijai.

OIegas Bondarenka

Atsakingas už ekologinės politikos įgyvendinimą, apie jį informacijos viešojoje erdvėje randama ne pernelyg daug.

O.Bondarenka – 25 metų darbo stažą turintis teisininkas, dirba su kolektyviniais ieškiniais siekiant apsaugoti Ukrainos piliečių teises aplinkosaugos klausimais.

Marina Bardina

V.Zelenskio komandoje rūpinasi lygių teisių ir lygių galimybių politikos įgyvendinimu. Apie ją taip pat beveik nieko nežinoma. Anksčiau dirbo Rados deputato Sergejaus Leščenkos padėjėja.

Sergejus Kalčenka

Ekspertas rinkimų įstatymų, žmogaus teisių klausimais. Advokatas, teisės specialistas Europos Sąjungos srityje, įskaitant elektros energijos ir dujų direktyvas. Turi patirties ginant klientų interesus tarptautiniuose teismuose.

Andrejus Gerusas

Atsakingas už energetikos, komunalinių paslaugų ir antimonopolinės reguliacijos sritis. 37 metų amžiaus A.Gerusas priklausė Nacionalinei komisijai, sprendžiančiai energetikos reguliacijos ir komunalinių paslaugų klausimus.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Volodymyras Zelenskis
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Volodymyras Zelenskis

Jevgenijus Komarovskis

Patarėjas medicinos klausimais. 58 metų J.Komarovskis – garsus vaikų gydytojas, televizijos laidų vedėjas ir tinklaraštininkas. Pasisako už būtinybę reformuoti sveikatos apsaugos sistemą.

Sergejus Babčakas

Atsakingas už švietimo ir mokslo klausimus, yra Ukrainos ateities instituto ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius