Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 19 /18:08

Suvalkuose – pirmasis PAR koronaviruso atmainos atvejis Lenkijoje

Lenkijoje nustatytas pirmasis koronaviruso atmainos iš Pietų Afrikos Respublikos atvejis. Užsikrėtimas mutavusiu virusu patvirtintas asmeniui Suvalkų apskrityje, praneša gazeta.pl.
Lenkija pandemijos metu
Lenkija pandemijos metu / Zumapress/Scanpix nuotr.

Jau anksčiau Lenkijoje buvo rasta ir užsikrėtusiųjų britiška COVID-19 atmaina. Ši nustatyta ir vienam asmeniui Lietuvoje.

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis spaudos konferencijoje pranešė, kad Balstogės medicinos universiteto laboratorijoje patvirtintas ir pirmasis šalys iš PAR kilusios atmainos atvejis. Daugiau duomenų apie užsikrėtusį asmenį neskelbiama.

Ministras pripažino, kad Lenkijoje jau kilusi trečioji COVID-19 banga. Jo teigimu, augantis naujų atvejų skaičius jau yra ilgalaikė tendencija, o ne vienos dienos statistika.

Šią savaitę vidutinis naujų vienos dienos COVID-19 atvejų skaičius jau peržengė 6,5 tūkst. ribą – išaugo 23 proc.

Lietuva nuo šios savaitės yra sustiprinusi atvykstančiųjų iš Lenkijos kontrolę. Pareigūnai prižiūri, ar iš Lenkijos pusės atvažiuojantys yra užsiregistravę NVSC, ar turi tai patvirtinančius kodus, ar yra pateikę reikalingus duomenis.

Atvykus iš Lenkijos privalu pasidaryti COVID-19 testą ir nepriklausomai nuo testo rezultato – 10-iai dienų izoliuotis. Visas taisykles rasite čia.

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 8 777 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, taip pat mirė 241 anksčiau užsikrėtęs pacientas.

Ketvirtadienį skelbta apie 9 073 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 273 mirusius pacientus, o trečiadienį – 8 694 COVID-19 atvejus ir 279 mirtis.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinta 1 623 218 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 41 823 užsikrėtę asmenys mirė.

Ministerija penktadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydomas 12 441 COVID-19 pacientas, iš kurių 1 306 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 1 365 216 žmonių, iš jų 6 550 – per praėjusią parą, nurodė ministerija.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad iki šiol Lenkijoje pirmąją vakcinos dozę yra gavę per 1,69 mln. žmonių, o abiem dozėmis paskiepyti jau daugiau kaip 865 tūkst. asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius