-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svalbardo salyne sniego griūtis palaidojo du vokiečių turistus

Norvegijos Svalbardo salose pakliuvę į sniego griūtį žuvo du vokiečių turistai, dalyvavę ekskursijoje su sniego motociklais, pranešė Vokietijos televizijos ir radijo transliuotojas „Deutsche Welle“.
Šiauriausia Norvegijos vieta – Svalbardas
Šiauriausia Norvegijos vieta – Svalbardas / Vida Press nuotr.

Remiantis pranešimu, „du Vokietijos piliečiai, keliavę su Rusijos kelionių operatorės „Arctic Travel Company Grumant“ grupe, išvyko į ekskursiją sniego motociklais. Šalia Fritjofbreno ledyno juos užgriuvo sniego lavina. Vokiečių turistai žuvo, gidai ir dar trys su jais buvę keliautojai nenukentėjo“.

Kaip pranešė „Deutsche Welle“, į nelaimės vietą buvo išsiųstas gelbėtojų sraigtasparnis, tačiau dėl blogų oro sąlygų jis negalėjo nutūpti.

Žmonių paieškai po sniegu skirti tarnybiniai šunys taip pat nepadėjo rasti žuvusiųjų kūnų. Svalbarde nėra perspėjimo dėl gresiančių sniego griūčių sistemos, pabrėžiama transliuotojo svetainėje.

Svalbardas – didžiulis salynas Arkties vandenyne – priklauso Norvegijai, tačiau Rusija turi lygias teise ten vykdyti ekonominę veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius