-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teroristų iš Libijos antplūdžio bijantis Tunisas stato 480 kilometrų ilgio sieną

Tuniso premjeras Habibas Essidas šalies televizijos eteryje patvirtino, kad tokios sienos, apsaugosiančios šalį nuo iš kitų valstybių plūstančių teroristų, statyba jau prasidėjo, rašo news.vice.com.
Tunise surengta terorizmą pasmerkianti demonstracija
Tunise surengta terorizmą pasmerkianti demonstracija / „Scanpix“/AP nuotr.

Tunisas pastaruoju metu kenčia nuo Libijos teroristų atakų. Birželio 26 dieną Libijoje apmokytas tunisietis Seifeddine'as Rezgui atidengė ugnį į paplūdimyje poilsiavusių turistų minią. Žuvo 38 žmonės.

Kovo 18 dieną trys teroristai, taip pat apmokyti ir ginklus įsigiję Libijoje, įsiveržė į Bardo nacionalinio muziejaus pastatą ir nušovė 22 žmones.

Sienos, kuri bus saugoma ne tik antžeminiais įtvirtinimais, bet ir moderniomis technologijomis įrengimas – ne vienintelis Tuniso valdžios žingsnis. Premjeras H.Essidas jau anksčiau paskelbė, kad 80 mečečių, kuriose, kaip įtariama, skleidžiamas radikalus islamo mokymas, bus uždarytos.

Praėjusią savaitę Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi paskelbė šalyje nepaprastąją padėtį, bei patikino, kad visi, keliantys grėsmę visuomenės saugumui, sulauks griežto atsako.

Tiesa, žmogaus teises ginanti organizacija „Human Rights Watch“ perspėjo, kad ilgiau nei mėnesį trunkanti nepaprastoji padėtis rizikuoja pažeisti Tuniso piliečių teises.

„Iššūkiai Tuniso saugumui reikalauja rimto atsako, tačiau tai neturi pažeisti teisių, įtvirtintų postrevoliucinėje konstitucijoje“, – teigė Ericas Goldsteinas, „Human Rights Watch“ vadovo pavaduotojas Šiaurės Afrikoje ir Vidurio Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius