Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 23 /19:44

Teroro ataka per Arianos Grande koncertą Mančesteryje: atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“, atskleista užpuoliko tapatybė

Pirmadienio vakarą Mančesteryje specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų – liudininkai pranešė, kad per popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncertą nugriaudėjo sprogimas. Aiškėja, kad tai – teroristinis išpuolis, pareikalavęs keliolikos žmonių gyvybių. Dar kelios dešimtys sužeista.
Pareigūnai prie Mančesterio arenos, kurioje koncertavo Ariana Grande
Pareigūnai prie Mančesterio arenos, kurioje koncertavo Ariana Grande / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Po Ariane Grande koncerto Mančesterio arenoje, pasak liudininkų, nugriaudėjo sprogimas
  • Per ataką žuvo mažiausiai 22 žmonės, dar 59 sužeisti
  • Atlikėja Ariana Grande nenukentėjo. Tai po koncerto patvirtino jos atstovai
  • Britų pareigūnai ataką vadina teroristiniu išpuoliu, sprogdintojas – tarp aukų
  • Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“
VIDEO: Per Arianos Grande koncertą nugriaudėjo sprogimas, žmonės puolė į paniką

Papildyta 19.39 val. J.Mourinho pareiškė užuojautą

Futbolo klubo „Manchester United“ strategas Jose Mourinho antradienį pareiškė, kad išpuolio per dainininkės Ariana Grande koncertą aukos yra jo komandos mintyse ir širdyse.

„Visi labai liūdime dėl tragiškų pastarosios nakties įvykių. Mes negalime pašalinti aukų ir jų šeimų ir savo minčių bei širdžių“, – socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje parašė J.Mourinho.

X01095/Jose Mourinho
X01095/Jose Mourinho

Jo vadovaujama komanda trečiadienį Švedijoje žais Europos lygos finale prieš Amsterdamo „Ajax“ klubą.

„Mes turime dirbti savo darbą ir skrisime į Švediją tai padaryti. Apmaudu, kad negalime vykti su tokiu džiaugsmu, kokį visada jaučiame prieš svarbias varžybas“, – rašė treneris.

Pernai prie „Manchester United“ prisijungęs J.Mourinho pridūrė: „Net būdamas čia trumpą laiką aš žinau, kad Mančesterio žmonės išliks vieningi“.

Klubas dėl tragedijos atšaukė antradienį planuotą spaudos konferenciją Stokholme.

Tuo metu prieš kelioliką metų „Manchester United“ klube sužibėjęs britas Davidas Beckhamas pareiškė užuojautą per socialinį tinklą „Instagram“.

„Širdį veriančios naujienos iš Mančesterio. Mane, kaip tėvą ir žmogų, liūdina tai, kas nutiko. Mano mintys yra su tais, kurie susidūrė su šia tragedija“, – rašė futbolininkas

Papildyta 19.23 val. Atskleista savižudžio sprogdintojo tapatybė

Jungtinių Valstijų pareigūnai teigia, kad britai nustatė Mančesterio savižudžio sprogdintojo tapatybę.

JAV pareigūnas antradienį naujienų agentūrai AP patvirtino, kad tai – yra 22 metų Salmanas Abedi. Manoma, kad S.Abedi buvo žinomas ir policijai, ir saugumo tarnyboms.

Šokiruoti Mančesterio Libijos bendruomenės nariai teroro išpuolio vykdytoją apibūdino kaip „labai tylų“ ir „visuomet gerbiantį vyresniuosius“ jaunuolį.

Papildyta 17.16 val. Eifelio bokštas paskęs tamsoje

Paryžiaus Eiffelio bokštas antradienio vidurnaktį paskęs tamsoje, pagerbiant 22 per išpuolį Mančesterio arenoje žuvusių žmonių atminimą, paskelbė Paryžiaus rotušė.

Panašiai Eiffelio bokšto apšvietimas buvo išjungtas ir po kitų panašių džihadistų atakų Londone, Sankt Peterburge ir Stokholme, taip pat po 2015 lapkričio mėnesio išpuolių Paryžiuje bei demonstruojant palaikymą Sirijos Alepo miesto gyventojams 2016 metų gruodį.

„Nusitaikydami į Mančesterį, teroristai norėjo atakuoti ir bendras mūsų vertybes, mūsų nesilpstantį atsidavimą demokratijai, laisvei, humaniškumui ir bendruomenei“, – sakoma Paryžiaus merės Anne Hidalgo pareiškime.

„Scanpix“ nuotr./Paryžiaus merė Anne Hidalgo
„Scanpix“ nuotr./Paryžiaus merė Anne Hidalgo

„Šių bergždžių ir nuolatinių grasinimų akivaizdoje didieji miestai privalo susiburti į vieningą frontą, – pridūrė ji. – Tiems vaikams, tiems jauniems žmonėms, jų tėvams, kuriuos palietė ši terorizmo ataka... aš noriu pasakyti, kad paryžiečiai, kuriems pažįstamas toks išbandymas, yra su jais“.

Artimiausiomis dienomis Paryžiuje numatyti koncertai ir kiti renginiai, „suprantama“, įvyks, pridūrė ji.

„Taip bus parodyta, kad tebesame tvirti, ir mūsų gyvenimo būdas yra nepalaužiamas. Toks yra geriausias įmanomas atsakas tiems, kuriuos valdo fanatizmas ir neapykanta“ , – nurodoma pareiškime.

Papildyta 17.00 val. Tarp dingusiųjų – Lenkijos piliečiai

Lenkijos užsienio reikalų ministras Lenkijos spaudos agentūrai patvirtino, kad tarp dingusiųjų yra ir du Lenkijos piliečiai. Agentūros korespondentas Jakubas Krupa šia žinia pasidalino „Twitter“.

Papildyta 15.56 val. Popiežius išreiškė užuojautą

Popiežių Pranciškų labai nuliūdino „žiauri“ ataka Mančesteryje, per kurią žuvo 22 žmonės, sakoma antradienį Vatikano paskelbtoje užuojautos žinutėje.

„Jo šventenybę popiežių Pranciškų labia nuliūdino žinia apie sužeistuosius ir tragiškai gyvybių netekusius (žmones) per žiaurų išpuolį Mančesteryje“, – sakoma popiežiaus vardu atsiųstoje telegramoje.

„Jis nuoširdžiai solidarizuojasi su visais, kuriuos palietė šis beprasmiškas smurto aktas, – nurodoma joje. – Jis vertina visas greitosios pagalbos ir saugumo tarnybų pastangas bei žada melstis už sužeistuosius ir žuvusiuosius.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Popiežius paskelbė šventaisiais Dievo Motinos apreiškimą Fatimoje mačiusius vaikus
AFP/„Scanpix“ nuotr./Popiežius paskelbė šventaisiais Dievo Motinos apreiškimą Fatimoje mačiusius vaikus

„Ypač galvodamas apie gyvybes praradusius vaikus ir jaunus žmones bei sielvartaujančius jų artimuosius, popiežius Pranciškus prašo Dievo taikos, sveikatos ir stiprybės tautai“, – sakoma telegramoje.

Kaip paprastai būna tokiais atvejais, telegramą pasirašė Vatikano valstybės sekretorius Pietro Parolinas, kuris yra antras aukščiausias asmuo Vatikano hierarchijoje

Papildyta 15.37 val. Užpuolikas – britas arba iš Britanijos

Kaip skelbia BBC, užpuolikas, susisprogdinęs Mančesterio arenoje, yra arba britas, arba iš Didžiosios Britanijos, nors informacijos oficialūs šaltiniai nėra patvirtinę. Kaip jau minėta, antradienį Pietų Mančesteryje buvo sulaikytas 23 metų įtariamasis.

Manoma, kad policija reidus pietinėje miesto dalyje surengė, nes ten gyveno savižudis sprogdintojas. Pareigūnai netrukus taip pat paskelbė, kad įvykdytas „kontroliuojamas sprogdinimas“, suimti dar du žmonės.

Papildyta 15.30 val. Įvardinta žuvusi 8 metų mergaitė

Tarp 22 teroro išpuolio aukų – 8 metų mergaitė Saffie Rose Roussos. Ji Arianos Grande koncerte lankėsi su savo mama Lisa Roussos ir seserimi Ashlee Bromwhich. Abi jos buvo sužeistos ir yra slaugomos atskirose ligoninėse.

„Saffie buvo nuostabi maža mergaitė. Visi ją mylėjo ir prisimins jos šilumą ir gerumą“, – teigė mokyklos, kurioje mokėsi mergaitė, direktorius Chrisas Uptonas.

Papildyta 15.02 val. „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę

Sirijoje ir Irake veikanti džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už teroristinį išpuolį Mančesteryje, kuris pareikalavo mažiausiai 22 gyvybių.

Tradiciškai kiek palaukusi, grupuotė apie prisiimamą atsakomybę paskelbė žinute programėlėje „Telegram“. Žinutėje skelbiama apie „kalifato karį“. Tai gali reikšti, kad „Islamo valstybė“ ne organizavo, o įkvėpė išpuolį.

Analitikų teigimu, pranešimas greičiausiai autentiškas, nes paskelbtas tikroje „Islamo valstybės“ paskyroje, o jo retorika beveik nesiskiria nuo ankstesnių kartų.

Pranešimas apie prisiimamą atsakomybę paskelbtas ir anglų kalba. Ekspertai atkreipė dėmesį, kad džihadistai rašo apie „kelias bombas“, kurios neva buvo aktyvuotos minioje, taip pat – apie 30 aukų.

Papildyta 14.44 val. Karalienė pasmerkė išpuolį

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II antradienį pasmerkė Mančesteryje įvykdytą teroro išpuolį kaip „barbarišką aktą“, pareiškė užuojautą aukoms ir pagyrė gelbėtojus.

„Visa tauta buvo sukrėsta žūčių ir sužalojimų Mančesteryje, – sakoma karalienės pranešime. – Norėčiau išreikšti susižavėjimą, kaip reagavo Mančesterio žmonės – žmogiškai, užjaučiančiai – į šį barbarišką aktą.“

Papildyta 14.43 val. Atšaukė dalį gastrolių

Ariana Grande po teroro išpuolio per jos koncertą Mančesteryje nusprendė atšaukti dalį savo gastrolių „Dangerous Woman“ pasirodymus Europoje, tarp jų ir gegužės 28 dienos koncertą Antverpene, antradienį pranešė Belgijos žiniasklaida.

Po 22 žmonių gyvybių pareikalavusio išpuolio savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ A. Grande parašė, kad yra palūžusi.

Atlikėja taip pat turėjo koncertuoti Belgijoje, Lenkijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje.

Papildyta 14.03 val. Suimtas įtariamasis

Didžiojo Mančesterio policija paskelbė, kad pietinėje miesto dalyje sulaikytas 23 metų įtariamasis. Šis areštas tiesiogiai siejamas su pirmadienio išpuoliu Mančesterio arenoje.

Be to, antradienį apie vidurdienį vietos laiku buvo trumpam evakuotas prekybos centras „Arndale“. Šimtai žmonių puolę į paniką bėgo, kai kurie verkė, kalbėjo apie prekybos centro užkandinių skyriuje rastą įtartiną ryšulį.

Čia irgi suimtas vienas žmogus, tiesa, policija jau patikslino, kad jo areštas neturi nieko bendra su pirmadienio įvykiais.

Papildyta 13.57 val. Įvardinta pirmoji auka

Aštuoniolikmetė Georgina Callander – viena iš 22 teroristinio išpuolio aukų. Pranešama, kad mergina buvo antrakursė sveikatos ir socialinės apsaugos studentė.

Papildyta 13.43 val. šalies musulmonai pasmerkė išpuolį

Jungtinės Karalystės musulmonų tarybos generalinis sekretorius Harunas Khanas pirmadienį pasmerkė teroro išpuolį Mančesteryje, nusinešusį 22 gyvybes.

„Tai siaubinga, nusikalstama. Tegul vykdytojai sulaukia pelnyto atpildo savo dabartiniame ir būsimame gyvenimuose“, – sakė H.Khanas.

„Raginu visus tame regione ir visoje šalyje susitelkti ir padėti nukentėjusiems“, – pridūrė jis.

Papildyta 13.34 val. Žinoma užpuoliko tapatybė

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May sakė, kad pareigūnai nustatė užpuoliko asmenybę, tačiau kol kas negali jos atskleisti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theresa May skelbia pirmalaikius rinkimus
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theresa May skelbia pirmalaikius rinkimus

Premjerės teigimu, „šiuo siaubingu metu“ visa Jungtinė Karalystė palaiko Mančesterio žmones. Th.May tikino, kad teroristai niekada nelaimės, „o mūsų vertybės triumfuos“.

JK premjerė džiaugėsi specialiųjų tarnybų darbu ir Mančesterio žmonių vykdomais gerumo aktais.

Th.May sakė šiandien vyksianti į Mančesterį.

Papildyta 11.40 val. D.Trumpas: „Jie – nevykėliai“

Šiuo metu Izraelyje viešintis JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad „tiek daug jaunų, gražių, nekaltų žmonių nužudė blogiukai nevykėliai“.

„Nevadinsiu jų pabaisomis, nes jiems toks apibūdinimas patiktų. Jie manytų, kad tai puikus žodis. Nuo šiol vadinsiu juos nevykėliais, nes jie tokie ir yra. Jų bus ir daugiau, bet jie – nevykėliai.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas apie ataką Mančesteryje: „Jie – nevykėliai“
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas apie ataką Mančesteryje: „Jie – nevykėliai“

Atsiminkite tai. Mūsų visuomenė negali toleruoti tokio kraujo liejimo. Ši blogio ideologija turi būti visiškai sunaikinta“, – kalbėjo D.Trumpas.

Papildyta 11.10 val. Užfiksuotas sprogimo momentas

Socialiniuose tinkluose plinta trumpas 18 sekundžių trukmės vaizdo įrašas iš Mančesterio arenos vidaus. Moteris tiesiog filmuoja salę, kai pasigirsta duslus sprogimo garsas, ir žmonės pradeda klykti.

Papildyta 10.47 val. Pasaulis priblokštas

Į Jungtinę Karalystę plūsta priblokštų kitų pasaulio šalių lyderių užuojautos ir siūlymai suteikti pagalbą. Apie plyštančią širdį parašė Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas. Iškart atsiliepė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Jis pareiškė, kad jo šalis pasiruošusi glaudžiau bendradarbiauti su Didžiąja Britanija kovos su terorizmu srityje po „nežmoniškos“ atakos Mančesteryje, antradienį pranešė Kremlius.

„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas
„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas

„Ryžtingai smerkiame šį cinišką, nežmonišką nusikaltimą. Tikimės, kad jo užsakovai neišvengs pelnytos bausmės“, – sakoma Kremliaus paskelbtoje V.Putino užuojautos telegramoje, adresuotoje Didžiosiso Britanijos ministrei pirmininkei Theresai May.

Užuojautas paskelbė ir abu Mančesterio futbolo klubai – „Manchester United“ ir „Manchester City“.

Papildyta 9.12 val. Užpuolikas – tarp aukų

Didžiojo Mančesterio policija antradienio rytą skelbia, kad išpuolis nusinešė 22 žmonių gyvybes – aukų skaičius per naktį išaugo. Be to, vyriausiasis konsteblis Ianas Hopkinsas patvirtino, kad tarp žuvusiųjų yra vaikų.

Pareigūno teigimu, sprogdintojas yra tarp aukų, vadinasi, versija, kad išpuolį surengė savižudis, pasitvirtino. I.Hopkinsas teigė neturintis informacijos, ar užpuolikas turėjo bendrininkų, tačiau esą dirbama laikantis nuostatos, kad jis veikė vienas.

„Tai baisiausias incidentas Mančesteryje. Laikome jį teroristiniu išpuoliu. Užpuolikas į įvykio vietą atsinešė užtaisą, kurį susprogdino“, – kalbėjo I.Hopkinsas.

Papildyta 9.08 val. L.Linkevičius pareiškė užuojautą

Lietuvos užsienio reikalų ministerija susisiekė su ambasada Jungtinėje Karalystėje dėl išpuolio Mančesteryje. Šiuo metu neturima duomenų, kad per išpuolį būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, informavo ministerija.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuva tęs bendradarbiavimą su Britanija ir tarptautine bendruomene kovojant su terorizmu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Linkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Linkevičius

Tokią poziciją ministras išsakė reikšdamas užuojautą Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui dėl Mančesteryje per koncertą įvykdyto išpuolio.

„Smerkiame šį teroro aktą ir reiškiame solidarumą su Jungtinės Karalystės žmonėmis ir vyriausybe. Aktyviai tęsime bendradarbiavimą su Jungtine Karalyste ir tarptautine bendruomene kovojant su terorizmu. Stiprybės visiems nukentėjusiems nuo šio šiurpaus išpuolio“, – laiške rašo ministras L.Linkevičius.

Papildyta 8.35 val. Sprogimas – ne pagrindinėje salėje

Skelbiama, kad sprogimas nugriaudėjo ne pačioje salėje, kur vyko koncertas, o prie jos, laukiamajame, kur savo artimųjų ir draugų lūkuriavo pasiimti jų atvažiavę žmonės. Ataka buvo įvykdyta apie 22.30 val.

Į įvykio vietą atskubėjo 60 greitosios pagalbos automobilių. Policija dar nesuėmė nė vieno asmens, manoma, kad išpuolį įvykdė savižudis sprogdintojas.

Visos Jungtinės Karalystės politinės partijos sustabdė rinkimų kampaniją.

Papildyta 7.13 val. Rytas po išpuolio

Rytas po išpuolio Mančesterio arenoje

Papildyta 6.26 val. Atlikėja kreipėsi į gerbėjus

Ariane Grande socialiniame tinkle „Twitter“ parašė esanti sukrėsta. „Iki pat širdies gelmių. Man labai gaila. Neturiu žodžių“, – rašė ji.

Papildyta 5.38 val. Išaugo sužeistųjų skaičius

Pranešama, kad sužeistųjų skaičius pasiekė 59. Kol kas pareigūnai nepatvirtina, ar kas nors buvo sulaikytas.

Gary Walkeris „BBC Radio 5“ sakė, kad jis buvo vos keli metrai nuo sprogimo vietos, kadangi atvyko po koncerto paimti dukters. Jo žmonai sužeistas pilvas ir greičiausiai lūžo koja. „Kažkas įėjo pro duris ir tada pasigirdo sprogimas“, – pridūrė jis.

Papildyta 04.22 val. Premjerės užuojauta

Savo pareiškimą išplatino premjerė Theresa May. Jame rašoma: „Mes dirbame, kad išsiaiškintume šio incidento, kurį policija įvardija teroristiniu aktu, detales. Visos mūsų mintys yra su aukomis ir šeimomis, kurių artimieji nukentėjo.“

„Scanpix“/AP nuotr./Theresa May
„Scanpix“/AP nuotr./Theresa May

Papildyta 04.10 val. Mirtininkas

„Reuters“ praneša, kad ataką surengė savižudis mirtininkas.

Papildyta 04.02 val. Apie ataką žinoma nedaug

Socialinis tinklas „Facebook“ įjungė saugumo patikros funkciją, kad tinklo vartotojai savo šeimoms ir artimiesiems galėtų kuo greičiau pranešti, kad jie yra saugūs.

Kol kas informacijos apie išpuolį labai nedaug – žinomas tik aukų skaičius. Spėjama, kad ataką surengė mirtininkas, kuris galėjo susisprogdinti prie Mančesterio arenos, tačiau ši informacijos oficialiai nepatvirtinta. Atsakomybės už šią ataką taip pat niekas neprisiėmė.

Papildyta 03.51 val. Detonavo sprogmenį

Pareigūnai rado vieną sprogmenį, jį neutralizavo vos kelios minutės kelio nuo Mančesterio arenos esančiuose soduose. Apie sprogimo garsą gyventojai buvo įspėti.

BBC rašo, kad sprogmuo neutralizuotas.

Papildyta 03.36 val. Kiek žmonių buvo arenoje – nežinoma

Mančesterio arena talpina apie 18 tūkst. žmonių, tačiau nežinoma, kiek iš viso lankėsi Arianos Grande koncerte.

Tuo tarpu arenos valdytojai patikslino sprogimo vietą – tai ne fojė. Sprogimas nugriaudėjo greta arenos.

Papildyta 03.15 val. Žuvo 19 žmonių

Policija paskelbė naujausią informaciją: per ataką žuvo 19 žmonių, dar apie 50 sužeista.

Sprogimas įvyko pirmadienį 22.35 val. vietos laiku (antradienį 00.35 val. Lietuvos laiku), Mančesterio arenos fojė.

Pareigūnai ataką įvardija kaip teroristinį išpuolį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pareigūnai prie Mančesterio arenos, kurioje koncertavo Ariana Grande
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pareigūnai prie Mančesterio arenos, kurioje koncertavo Ariana Grande

Papildyta 03.11 val. Savižudis mirtininkas?

Vis garsiau kalbama, kad tai teroristinis išpuolis. Neoficialiai teigiama, kad susisprogdino savižudis.

Papildyta 02.59 val. Šūviai Oldhamo ligoninėje

Paskelbta apie išpuolį Oldhamo ligoninėje. Čia aidi šūviai. Tačiau ši informacija nėra oficialiai patvirtinta, skelbia „The Telegraph“.

Papildyta 02.53 val. Teroristinis išpuolis?

BBC šaltiniai skelbia, kad tikėtina, jog šis sprogimas – teroristinis išpuolis.

Papildyta 02.52 val. „Aplink kūnai“

BBC radijas sulaukė skambučio, kurio metu žmogus pasidalijo tuo, ką matė įvyko vietoje: „Aplink buvo kūnai. Aš nežinau, kaip mes tai išgyvenome.“

Kita liudininkė pasakojo, kad matė per 30 žmonių, kurie galėjo atrodyti kaip negyvi.

Tačiau vis dar nėra žinoma, kiek aukų pareikalavo šis incidentas. Pareigūnai kol kas apsiriboja pasakymu, kad „yra aukų“.

Papildyta 02.30 val. Atvyko išminuotojai

Virš incidento vietos skraidžioja sraigtasparnis. Pastebėta, kad atvyko išminuotojų komanda.

Tuo tarpu vietiniai gyventojai siūlo nakvynę į koncertą atvykusiems ir šoko ištiktiems žmonėms. Tam tviteryje naudojama žymė #RoomForManchester.

Papildyta 02.15 Liepė bėgti kuo toliau

Socialiniuose tinkluose paskelbiama vis daugiau vaizdo medžiagos, rodančios, kas vyko po sprogimo.

Tuo tarpu viena liudininkė „The Guardian“ pasakojo, kad jai vos išėjus iš Mančesterio arenos ginkluoti pareigūnai liepė bėgti kuo toliau.

Papildyta 02.00 val. Pareigūnai kalba nenoriai

Greta arenos esanti Viktorijos traukinių stotis evakuota, uždarytos ir traukinių linijos. Kompanijos, valdančios geležinkelius, atstovai paskelbė, kad šių veiksmų imtasi reaguojant į situaciją Mančesterio arenoje.

Tuo tarpu policijos pareigūnai paskelbė, kad kol kas negali komentuoti informacijos apie galimas aukas. Paskelbta, kad aukų yra, tačiau jų skaičius neįvardijamas.

„The Telegraph“ arenoje buvęs liudininkas pasakojo, kad matė kruviną vyrą. Pasak liudininko, žmonės galėjo susižeisti norėdami kuo greičiau pasišalinti iš arenos patalpų.

„The Guardian“ paskelbė kitos liudininkės pasakojimą. Pasak jos, sprogimas nugriaudėjo pasibaigus koncertui ir buvo aišku, kad tai nėra surengto šou dalis. „Buvo daug dūmų, galvojome, kad tai bomba. Kai išėjome į lauką pamatėme daug policijos automobilių“, – pasakojo ji.

Kiti liudininkai teigė, kad matė bent penkis sužeistus žmones.

„Scanpix“/AP nuotr./Ariana Grande
„Scanpix“/AP nuotr./Ariana Grande

Pranešimai apie sprogimą

Socialiniuose tinkluose pradėjo sklisti vaizdo įrašai iš koncerto vietos. Juose, kaip rašo britų žiniasklaida, girdimi žmonių šūksniai – akivaizdu, kad žmonės puolė į paniką.

Teigiama, kad sprogimas nugriaudėjo koncerto Mančesterio arenoje pabaigoje – po paskutinės dainos sceną palikus atlikėjai Arianai pasigirdo sprogimas. Apie jį policijos pareigūnams pranešė liudininkai. „The Sun“ rašo, kad neatmetama versija, kad tai nebuvo bombų sprogimas.

Apie teroristinį išpuolį nekalbama.

Kaip rašo „Sky News“, pareigūnai žmonių prašo likti namuose. Į įvykio vietą prie Mančesterio arenos atvyko mažiausiai 10 policijos ekipažų, 5 medikų automobiliai. Aplink areną daug ginkluotų pareigūnų.

Kol kas apie aukas nepranešama. Po incidento atlikėjos atstovai patvirtino, kad ji nenukentėjo ir yra saugi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius