Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Th.May gina savo „Brexit“ planą, nepaisydama atsistatydinimų ministrų kabinete

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May pirmadienį gynė savo prekybos su ES po „Brexit“ planą, dėl kurio atsistatydino keli ministrų kabineto nariai, sakydama, jog tai vienintelis būdas išvengti realios sienos su Airija.
Theresa May susitikimo Briuselyje rezultatais nenusivylė
Theresa May / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kalbėdama Bendruomenių Rūmuose Th.May pareiškė, kad jos programa, kuri užtikrins laisvą prekių, bet ne paslaugų judėjimą, yra vienintelis „teisingas „Brexit“, nes ji leis išvengti patikrinimų pasienyje tarp Airijos ir Šiaurės Airijos. Šiaurės Airija priklauso Didžiajai Britanijai.

Įstatymų leidėjai nepritariančiai šūkavo, kai Th.May atidavė pagarbą dviem atsistatydinusiems savo vyriausybės nariams, nepalaikiusiems jos siūlomo plano – užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui ir „Brexit“ sekretoriui Davidui Davisui.

„Tai, ką siūlome, yra iššūkis ES. Jiems reikės dar kartą pagalvoti, peržiūrėti pozicijas, kurių jie iki šiol laikėsi, ir susitarti dėl naujos ir teisingos teisių bei pareigų pusiausvyros“, – pareiškė Th.May.

Th.May: su pasitraukusiais ministrais nesutarta dėl „Brexit“ plano

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May pirmadienį padėkojo už darbą pasitraukusiems iš pareigų diplomatijos vadovui ir „Brexit“ ministrui, tačiau pareiškė, kad su jais nesutarta dėl geriausio būdo derėtis su Europos Sąjunga.

„Nesutariame dėl geriausio būdo įgyvendinti mūsų bendrą įsipareigojimą gerbti (2016-ųjų pasitraukimo iš ES) referendumo rezultatus“, – sakė Th.May parlamente po to, kai apie savo atsistatydinimą pareiškė „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas bei diplomatijos vadovas Borisas Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius