Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys migrantai žuvo, dar 13 dingo nuskendus jų valčiai prie Libijos krantų

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) penktadienį pranešė, kad Viduržemio jūroje rasti trijų migrantų, kurių valtis nuskendo prie Libijos krantų, kūnai, tačiau dar mažiausiai 13 žmonių yra laikomi dingusiais.
 Viduržemio jūroje išgelbėti migrantai
Viduržemio jūroje išgelbėti migrantai / „Scanpix“/AP nuotr.

Vėlų ketvirtadienio vakarą prie vakarinės Libijos pakrantės buvo išgelbėti 22 migrantai, sakoma TMO pranešime tviteryje.

„Mažiausiai 13 žmonių dingo jūroje, dar trys kūnai buvo ištraukti po tragiškos nelaimės prie Libijos krantų praėjusį vakarą“, – nurodoma pranešime.

„TMO darbuotojai teikia medicininę pagalbą 22 išsigelbėjusiems, kuriuos į krantą atgabeno žvejybiniai laivai“, – pranešė organizacija.

Migrantų pilietybės neįvardijamos.

Libija, apimta chaoso nuo 2011 metų, kai NATO remti sukilėliai nuvertė ilgametį diktatorių Muamarą Kadhafi, jau ilgą laiką yra tranzito šalis desperatiškai Europą mėginantiems pasiekti migrantams.

TMO pranešimas pasirodė praėjus dienai po to, kai žmogaus teisių grupė „Amnesty International“ paragino Europos Sąjungą peržiūrėti savo bendradarbiavimą su Libija dėl „siaubingų“ pabėgėlių ir migrantų teisių pažeidimų šioje Šiaurės Afrikos šalyje.

ES palaiko prieštaringai vertinamą Italijos susitarimą dėl Libijos pakrančių apsaugos tarnybų finansavimo ir mokymų, siekiant sustabdyti į Europą per jūrą plūstančius migrantus.

Praėjusiais metais perplaukti Viduržemio jūrą mėgino daugiau nei 100 tūkst. žmonių, iš jų daugiau nei 1 200 žuvo nepasiekę savo kelionės tikslo, rodo TMO duomenys.

Sekmadienį Libijos Raudonojo Pusmėnulio darbuotojai ištraukė 22 migrantų kūnus prie vakarinio Zvaros miesto krantų.

TMO ir JT pabėgėlių agentūros duomenimis, šiemet prie Libijos krantų žuvo daugiau nei 300 migrantų ir pabėgėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius