-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje – nauja valstybės tarnautojų atleidimo banga

Turkija, kovojanti su liepos 15-osios nepavykusio perversmo organizatoriais, tebegaliojant nepaprastajai padėčiai atleido iš pareigų daugiau kaip 8 000 valstybės tarnautojų, galimai susijusių su teroro organizacijomis.
Turkija
Turkija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie šiuos atleidimus buvo pranešta vėlų penktadienį Turkijos vyriausybės oficialiajame leidinyje. Tarp jų buvo 2 687 policijos pareigūnai, 1 699 Teisingumo ministerijos darbuotojai ir 631 akademikai. Iki šiol nuo pareigų nušalinta arba atleista per 100 tūkst. žmonių.

Po perversmo Turkijoje buvo suimti maždaug 41 tūkst. žmonių, valdžiai pradėjus masinį susidorojimą su įtariamais JAV gyvenančio dvasininko Fethullah Guleno sekėjais. Turkijos pareigūnai tvirtina, kad jis organizavo nesėkmingą perversmą. Nuo to laiko Ankara pradėjo kovoti ir su kitomis „teroristinėmis grupuotėmis“, tarp jų ir su Kurdistano darbininkų partija (PKK).

Ankara taip pat uždarė per 100 vyriausybę kritikavusių žiniasklaidos leidinių ir kanalų bei sulaikė dešimtis žurnalistų, kaltindama juos „propaganda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius