Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos pasieniečiai šaudo į pabėgėlius iš Sirijos

Turkijos pasieniečiai per pastaruosius keturis mėnesius jau nušovė 16 pabėgėlių iš Sirijos, tarp jų – tris vaikus. Tai pranešė Jungtinės Karalystės dienraštis „The Times“, remdamasis nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informacija.
Siena tarp Sirijos ir Turkijos.
Siena tarp Sirijos ir Turkijos. / „Scanpix“/AP nuotr.

Visos aukos – sirai pabėgėliai, bandę iš gimtinės pabėgti į kaimyninę Turkiją. Tarp nušautųjų – vyras ir jo mažametis sūnus, žuvę prie Ras al Aino miesto Sirijos šiaurės rytuose.

Kovo 5-ąją du pabėgėliai buvo nušauti Giuvečo kaime.

„Tai vyksta visur. Šaudoma į atvykstančius iš Idlibo, Alepo, „Islamo valstybės“ kontroliuojamų teritorijų, kurdiškų regionų“, – teigė SOHR atstovas.

Negana to, vienas migrantų gabentojas „The Times“ teigė manantis, kad tikrasis nušautų pabėgėlių skaičius gerokai didesnis. Taip yra todėl, kad žmonės, nušaunami Sirijos pusėje, palaidojami konflikto zonoje, o vykstant karui suregistruoti visas aukas be galo sunku.

„Dabar pabėgėliai, bandantys kirsti sieną, yra arba sučiumpami ir sulaikomi, arba nušaunami. Anksčiau Turkijos kariai padėdavo pabėgėliams kirsti sieną, panešdavo jų krepšius. Dabar į žmones šaudoma“, – teigė kontrabandininkas.

Oficialioji Ankara tyli, bet tai jau ne pirmas atvejis, kai Turkijos pareigūnai kritikuojami dėl elgesio su pabėgėliais ir migrantais.

Kovo pradžioje internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Egėjo jūroje Turkijos pakrantės sargybos kateris esą bando apversti plaustą su dešimtis migrantų.

Kovo pradžioje internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Egėjo jūroje Turkijos pakrantės sargybos kateris esą bando apversti plaustą su dešimtis migrantų.

Naujausi pranešimai gali paakstinti tarptautinę bendruomenę atidžiau pažvelgti į ES ir Turkijos susitarimo dėl migrantų srauto pažabojimo detales.

Pagal planą, kuriame Turkija vadinama „saugia trečiąja šalimi“, migrantai, laivais atplaukiantys į Graikijos teritoriją, bus deportuojami atgal į Turkiją.

Mainais į grąžinamų migrantų priėmimą Turkija iš ES sulauks beveik 6 mlrd. eurų. Be to, planuojama, kad šalies piliečiai galės be vizų vykti į Šengeno susitarimui priklausančias Bendrijos šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius