-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos policija per naujus reidus sulaikė 105 opozicijos veikėjus

Turkijos policija pirmadienį sulaikė mažiausiai 105 žmones, pradėjusi naujus reidus prieš įtariamus JAV gyvenančio dvasininko Fethullah Guleno, prezidento Recepo Tayyipo Erdogano nesutaikomo priešininko, šalininkus, pranešė vietos žiniasklaida.
Turkijos policijos pareigūnai
Turkijos policijos pareigūnai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sulaikytieji yra kaltinami finansinės paramos teikimu F.Guleno „teroristinei organizacijai“, jį Turkijos vyriausybė kaltina siekiu nuversti prezidentą.

Turkijos prokurorai išdavė arešto orderius 140 žmonių suėmimui, ir iki šiol suimti 105 asmenys, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Dauguma jų buvo sulaikyti Stambule, nurodoma pranešime ir priduriama, kad operacijoje dalyvavo maždaug 800 policijos pareigūnų.

Daugiau nei 40 sulaikytųjų yra banko „Asya“, kuris yra siejamas su F.Gulenu ir kurio kontrolę pernai perėmė valstybė, darbuotojai. Dar 45 sulaikytieji yra įvardinami kaip verslo atstovai.

Visi jie kaltinami „naryste teroristinėje organizacijoje“ ir „teroristinės organizacijos finansavimu“.

Ankara kaltina F.Guleną vadovavimu vadinamajai „Fethullahaci teroro organizacijai/Paralelinei valstybės struktūrai“ (FeTO/ PDY), ir siekiu nuversti teisėtą Turkijos valdžią.

Nuo 2014 metų vasaros per Turkijos policijos pareigūnų atliktas operacijas buvo sulaikyta daugybė F.Guleno sąjungininkų, tačiau pastarosios operacijos mastas kol kas yra didžiausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius