Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos premjeras: Sirijos Afrino regione žuvo trys turkų kariai išminuotojai

Sirijos Afrino regione ketvirtadienį žuvo trys turkų kariai, išminuodami savaitgalį užimtą Afrino teritoriją, pranešė Turkijos ministras pirmininkas Binali Yildirimas.
Turkijos kariai Sirijos Afrino regione
Turkijos kariai Sirijos Afrino regione / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Šiandien turime tris kankinius. Jie žuvo, išminuodami savadarbius sprogstamuosius įrenginius“, – sakė premjeras savo kalboje, kuri buvo transliuojama per televiziją.

Dar trys kariai buvo sužeisti, sprogus vienai minai, nurodė kariuomenė. Savo pranešime ji taip pat patvirtino žuvusiųjų skaičių.

Turkijos kariuomenės palaikomi Sirijos sukilėliai sekmadienį išstūmė kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) kovotojus iš jų buvusios Afrino tvirtovės netoli Turkijos sienos.

Sausio 20 dieną Turkija ir jai lojalūs Sirijos arabų sukilėliai pradėjo oro ir sausumos puolimą prieš Afrino regioną, kurį kontroliavo kurdų YPG.

Ankara laiko juos Turkijoje uždraustos ir teroristine organizacija paskelbtos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka. PKK nuo 1984-ųjų tęsia dešimtis tūkstančių gyvybių nusinešusį kruviną sukilimą Turkijos pietryčiuose.

Turkijos sąjungininkai Vakaruose irgi laiko PKK teroristine organizacija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Turkija tvirtina „nepasiliksianti“ Sirijos Afrino mieste
AFP/„Scanpix“ nuotr./Turkija tvirtina „nepasiliksianti“ Sirijos Afrino mieste

Tačiau Vašingtonas ir su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) kovojanti tarptautinė koalicija palaiko YPG kovotojus, prisidedančius prie pastangų išvaryti IS iš Sirijos.

Pasak Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), apie 250 tūkst. civilių buvo priversti evakuotis iš Afrino, dar dešimtys jų žuvo. Be to, per karinę operaciją Afrine žuvo apie 1 500 kurdų kovotojų.

Per Ankaros karinę operaciją „Alyvos šakelė“ iki šiol žuvo 46 turkų kariai.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ne kartą yra sakęs, kad Turkijos pajėgų operacija bus išplėsta ir į kitus svarbius YPG kontroliuojamus pasienio miestus iki pačios Irako sienos.

Tarp tokių miestų yra Manbidžas – pagrindinis YPG kontroliuojamas taškas į rytus nuo Afrino, kuriame yra JAV pajėgų.

R.T.Erdoganas toliau grasina eiti į Kobanę – simbolinę svarbą turintį miestą, atsidūrusį kovos su IS džihadistais epicentre – o po to į Kamišlį, laikomą svarbiausiu miestu YPG kontroliuojamame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius