-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 16 /14:17

TVF biure Paryžiuje sprogus laiške paslėptam užtaisui sužeista darbuotoja

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) biure Paryžiuje ketvirtadienį detonavo pašto siuntoje paslėptas sprogstamasis užtaisas ir buvo sužeista viena šios įstaigos darbuotoja, pranešė Prancūzijos sostinės policija.
Saugumo operacija šalia TVF biuro
Saugumo operacija šalia TVF biuro / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak pareigūnų, sprogimas driokstelėjo, kai darbuotoja atplėšė biuro gautą laišką. Moteriai buvo sužeistos rankos ir veidas.

Jokios kitokios žalos per šį išpuolį nebuvo padaryta, sakė vienas policijos pareigūnas, pageidavęs likti nežinomas.

Dėl šio incidento keli žmonės buvo „dėl visa pikta“ evakuoti iš pastato, esančio Paryžiaus vakariniame rajone netoli Triumfo arkos, sakė vienas policijos šaltinis.

Kol kas jokių įtariamųjų nebuvo susieta su šiuo išpuoliu, bet viena Graikijos ultrakairiųjų grupuotė ketvirtadienį prisiėmė atsakomybę pašto paketą su sprogstamuoju užtaisu, ankstesnę dieną gautą Vokietijos finansų ministerijos biure Berlyne, praėjus daugiau kaip šešeriems metams po panašios kampanijos prieš Europos pareigūnus.

„Mes prisiimame atsakomybę už užminuoto paketo nusiuntimą Vokietijos finansų ministerijai“, – sakoma grupuotės „Ugnies kuopelių sąmokslas“ (SPF) pareiškime, kuris buvo paskelbtas viename prieš isteblišmentą nukreiptame tinklalapyje.

Vokietijos policija trečiadienį pranešė, kad finansų ministro Wolfgango Schaeublebiuro pastate aptiko „sprogstamąjį“ paketą. Tai įvyko jo susitikimo su naujuoju JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu išvakarėse.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis po virtinės islamo ekstremistų atakų, įvykdytų per dvejus pastaruosius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius