-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ diplomatija: Rusija ir JK varžosi internete dėl S.Skripalio apnuodijimo

Pasitelkdamos sarkazmą ir profesionalius animuotus filmukus, Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija ir Rusijos ambasada Londone stojo į dvikovą socialiniuose tinkluose, tvyrant didelei įtampai dėl buvusio dvigubo šnipo Sergejaus Skripalio apnuodijimo.
Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
Sergejus Skripalis teisme Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ambasados puslapis socialiniame tinkle „Twitter“ žinomas savo išraiškinga reakcija į pasaulio įvykius.

Pavyzdžiui, kartą joje buvo paskelbtas ančiuko paveikslėlis su užrašu „LAME“ (angl. lame duck – „raiša antis“, aliuzija į silpną asmenybę arba poelgį), kai 2016 metais JAV išsiuntė Rusijos diplomatus.

Ambasada panašiai sureagavo ir į pastaruoju metu kilusį konfliktą su Didžiąja Britanija, Londonui apkaltinus Maskvą dėl kovo 4-ąją įvykusio incidento kai Anglijos mieste Solsberyje buvęs Rusijos karinės žvalgybos pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta kovine chemine medžiaga.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./2004 metais sulaikomas Sergejus Skripalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./2004 metais sulaikomas Sergejus Skripalis

JK ministrei pirmininkei Theresai May trečiadienį paskelbus atsakomąsias priemones, ambasada paskelbė savo puslapyje (@RussianEmbassy) termometro ledo fone paveikslėlį.

„(Rusijos ir Jungtinės Karalystės) santykių temperatūra krito iki -23 laipsnių, tačiau šalti orai mūsų negąsdina", – parašyta jame.

Prieš Th.May kalbą ambasada "Twitter" įkėlė keletą įrašų su griežtais pasisakymais ir komiškais grafiniais ženklais.

Viename jų įspėjama apie „dar vieną JK valdžios nedorą mėginimą diskredituoti Rusiją“ ir pridėtas paveikslėlis, kuriame matyti užbrauktas užrašas „Melagingos naujienos“ ir klaustukas.

Kitame įspėjama apie atsakomuosius veiksmus, o paveikslėlyje matyti virš horizontalios linijos esantis kamuoliukas bei žemyn ir aukštyn nukreiptos rodyklės su užrašu: „Kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį.“

Įraše su abiejų šalių vėliavėlėmis, toksinių medžiagų pavojaus ženklu ir kaukolės su sukryžiuotais kaulais piktograma smerkiama kaip britų žiniasklaida nušviečia S.Skripalio istoriją.

Th.May pažymėjusi, kad Rusija į išpuolį prieš Skripalius atsakė „sarkazmu, panieka ir ignoravimu“

JK Užsienio reikalų ministerija neliko skolinga ir savo „Twitter“ paskyroje (@foreignoffice) trečiadienį ėmėsi kontratakos.

URM paskelbė du profesionalius animuotus vaizdo klipus, kuriuose aiškinama, kaip ir kodėl ministerija ėmėsi prieš Maskvą nukreiptų veiksmų.

Pirmame vaizdo įraše rodomi ankstesni Rusijos karinės ir kibernetinės agresijos atvejai bei animuoti žemėlapiai ir grėsmingos Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuotraukos.

Jame taip pat matyti kaukolė ir sukryžiuoti kaulai, šįkart nuodų pavojaus ženkle. Tokiu būdu primenama apie buvusio Kremliaus kritiko Aleksandro Litvinenko mirtį 2006 metais Didžiojoje Britanijoje. Londonas mano, kad už šio buvusio šnipo nužudymą irgi atsakinga Rusija.

Iki trečiadienio filmukas buvo peržiūrėtas beveik 87 tūkst. kartų. Tačiau vėliau įkeltas vaizdo įrašas, aiškinantis Th.May sprendimą išsiųsti Rusijos diplomatus ir aukščiausiu lygiu boikotuoti šios valstybės rengiamą Pasaulio futbolo čempionatą sudomino vos 5 tūkst. vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius