Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 01 /20:07

Tyrimą dėl incidento JK migrantų centre perėmė kovos su terorizmu pareigūnai

Kovos su terorizmu pareigūnai perėmė tyrimą dėl praėjusio savaitgalio incidento, kai į migrantų centrą pietryčių Anglijoje buvo įmesta padegamųjų įtaisų, antradienį pranešė Kento policija.
Į imigracijos centrą JK įmesti padegamieji įtaisai, užpuolikas nusižudė
Į imigracijos centrą JK įmesti padegamieji įtaisai, užpuolikas nusižudė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Karalystės policija sekmadienį pranešė, kad Doverio mieste į imigrantų centrą buvo įmesti „du ar trys padegamieji įtaisai“, o užpuolikas nusižudė.

Kento policijos teigimu, per užpuolimą lengvai sužeisti du žmonės.

Į Doverį atvyksta daug migrantų, kurie mažomis valtimis plaukia per Lamanšo sąsiaurį iš Prancūzijos.

Vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman pirmadienį sakė, kad išpuolis, kurį įvykdė 66 metų vyras iš Hai Vikomo, esančio į šiaurės vakarus nuo Londono, ir kuris vėliau buvo rastas negyvas, nelaikomas susijusiu su terorizmu.

Tačiau Kento policija antradienį pranešė, kad tyrimui ėmėsi vadovauti kovos su terorizmu pareigūnai.

Pietryčių Anglijos kovos su terorizmu policijos padalinio vadovas detektyvas vyriausiasis inspektorius Olly Wrightas sakė, kad nėra „nieko, kas leistų manyti, kad Doveryje ar kitur iškilusi didesnė grėsmė“.

Pasak jo, sekmadienio išpuolis buvo „niekingas“ ir „tikėtina, kad jį paskatino neapykantos kupina nuoskauda, nors tai nebūtinai atitinka terorizmo požymius“.

„Šiuo metu pats incidentas dar nėra pripažintas teroristiniu, tačiau, vykstant tyrimui, šis faktas yra stebimas“, – kalbėjo O.Wrightas.

Pirmadienį pareigūnai surengė kratą viename Hai Vikomo rajone esančiame būste ir rado, jų teigimu, „nemažai dominančių daiktų“, kurie bus ištirti siekiant nustatyti motyvą.

„Šiuo metu nėra nieko, kas leistų manyti, kad šis vyras dirbo kartu su kuo nors kitu“, – sakė O.Wrightas.

Šis išpuolis buvo surengtas tuo metu, kai S.Braverman, kuri vėl buvo paskirta vidaus reikalų sekretore naujojo premjero Rishi Sunako, nors keliomis dienomis anksčiau atsistatydino iš šio posto Liz Truss vyriausybėje, išsakė griežtą poziciją migrantų atžvilgiu.

Pirmadienį S.Braverman pavadino rekordinį prieglobsčio Britanijoje prašančių migrantų skaičių „invazija“, kas sukėlė pasipiktinimą ir kaltinimus dėl kurstančios kalbos.

Tačiau ji ir toliau turi R.Sunako palaikymą, antradienį žurnalistams sakė jo oficialus atstovas spaudai, vertindamas, kad S.Braverman pasirinkti žodžiai atspindi „didžiulį mastą iššūkio“, su kuriuo susiduria vyriausybė.

Pastaraisiais metais fiksuojama ypač daug bandymų perplaukti vieną judriausių pasaulyje laivybos kelių Lamanšo sąsiaurį: šiemet Jungtinę Karalystę pasiekė 40 tūkst. žmonių. Prognozuojama, kad iki metų pabaigos šis skaičius gali pasiekti 50 000 ar 60 000.

Dėl to stringa prieglobsčio prašymų nagrinėjimas ir išaugo migrantų apgyvendinimo išlaidos, kurios, vyriausybės skaičiavimais, siekia 6,8 mln. svarų sterlingų (7,9 mln. eurų) per dieną.

Londonas ir Paryžius ginčijasi, kaip sustabdyti žmonių kontrabandininkų gaujas, kurios organizuoja šias keliones.

Britų konservatorių vyriausybė paskelbė prieštaringai vertinamą planą siųsti mažomis valtimis atplaukiančius žmones į Ruandą. Kritikai sako, kad planas yra amoralus ir nepraktiškas, todėl jis ginčijamas teismuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius