Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: „Moderna“ vakcina sukuria dvigubai daugiau antikūnų nei „Pfizer“

Naujas tyrimas, kurio metu buvo lyginamos skirtingų vakcinų dozių sulaukusių žmonių organizmų reakcijos į skiepus nuo koronaviruso, parodė, kad „Moderna“ vakcina sukuria dvigubai daugiau antikūnų nei „Pfizer/BioNTech“ produktas, skelbia „Reuters“.
Bendrovės „Moderna“ sukurta vakcina nuo COVID-19
Bendrovės „Moderna“ sukurta vakcina nuo COVID-19 / ZUMAPRESS.com

Studijoje dalyvavo beveik 2,5 tūkst. Belgijos ligoninių sistemos darbuotojų. Paaiškėjo, kad asmenų, kurie nebuvo anksčiau užsikrėtę koronavirusu ir vėliau buvo paskiepyti dviem „Moderna“ vakcinos dozėmis, organizmuose susidarė vidutiniškai 2,881 antikūnių/ml.

Pasiskiepijus dviem „Pfizer/BioNTech“ vakcinos dozėmis, antikūnų lygis pasiekė 1108 vienetų/ml.

Rezultatai laiške, kuris pirmadienį buvo atsiųstas moksliniam Amerikos medikų asociacijos žurnalui, aiškinami tuo, kad „Moderna“ vakcinoje yra daugiau nei triskart daugiau aktyviojo ingrediento.

Be to, skiepijant „Moderna“ vakcina daroma ilgesnė pauzė – keturių savaičių, o ne dviejų ar trijų, kaip „Pfizer/BioNTech“ preparato atveju.

Rugpjūčio pradžioje dar vienas tyrimas JAV parodė, kad „Moderna“ vakcina gali būti gerokai veiksmingesnė prieš koronaviruso delta atmainą.

Esą liepą, kai JAV pradėjo dominuoti delta variantas, „Moderna“ vakcinos veiksmingumas saugant nuo užsikrėtimo nukrito nuo 86 proc. iki 76 proc. „Pfizer“ efektyvumo krytis tuo pačiu laiktarpiu buvo reikšmingesnis – nuo 76 proc. iki 42 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius