Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Uganda: per ataką Somalyje žuvo 54 Afrikos Sąjungos taikdariai

Somalyje kovotojams praėjusią savaitę užpuolus bazę, kurioje įsikūrę Ugandos daliniai, žuvo mažiausiai 54 Afrikos Sąjungos (AS) taikdariai, pranešė Ugandos prezidentas Yoweri Museveni.
Taikdarių pajėgų kariai Somalyje
Taikdarių pajėgų kariai Somalyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Radome... 54 kritusius karius, įskaitant vieną vadą“, – sakoma Y.Museveni pareiškime, vėlai šeštadienį paskelbtame jo oficialioje „Twitter“ paskyroje.

Atsakomybę už gegužės 26-osios išpuolį prisiėmė džihadistų judėjimas „al Shabaab“, daugiau kaip dešimtmetį vykdantis kruviną sukilimą prieš trapią Somalio centrinę vyriausybę.

Kovotojai atakavo Bulo Marero bazę, esančią už 120 km į pietvakarius nuo sostinės Mogadišo. Aukų skaičius yra vienas didžiausių nuo praėjusio rugpjūčio, kai provyriausybinės pajėgos, remiamos AS pajėgų ATMIS, pradėjo puolimą prieš „al Shabaab“.

Y.Museveni praėjusią savaitę jau sakė, kad didelį aukų skaičių iš dalies nulėmė pradinė panika. „Klaidą padarė du vadai... liepę kariams atsitraukti“, – sakė Y.Museveni ir pridūrė, kad šie vadai bus teisiami karo teisme.

20 tūkst. karių turinčias ATMIS suformavo Uganda, Burundis, Džibutis, Etiopija ir Kenija. Pajėgos yra dislokuotos pietinėje ir centrinėje Somalio dalyse. Jų tikslas yra iki 2024 metų perduoti atsakomybę už saugumą Somalio kariuomenei ir policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius