Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina areštavo 30 valstybių ieškomą kibernetinių nusikaltėlių tinklo „Avalanche“ organizatorių

Ukraina sulaikė kibernetinių nusikaltėlių grupės „Avalanche“ vieną organizatorių, praėjus daugiau kaip metams po tarptautinio reido prieš šį pasaulinį tinklą, pirmadienį pranešė policija.
Antrankiai
Sulaikytas asmuo/Asociatyvinė nuotr. / Vida Press nuotr.

„Tarptautinės nusikaltėlių platformos ... „Avalanche“, kuri kasdien apkrėsdavo iki pusės milijono kompiuterių visame pasaulyje, vienas organizatorių sekmadienį buvo sulaikytas Kijeve“, – sakoma Ukrainos policijos kovos su kibernetiniais nusikaltimais skyriaus pareiškime.

Iki precedento neturinčio pasaulinio policijos reido „Avalanche“ užtikrindavo infrastruktūrą kenkimo programinės įrangos ir paskirstytoms paslaugos trikdymo (DDoS) atakoms visame pasaulyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Programišius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Programišius

Ukrainos policijos kovos su kibernetiniais nusikaltimais skyriaus atstovė naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad areštuotas vyras yra Ukrainos pilietis Henadijus Kapkanovas, naudojęsis pasu su kita pavarde.

Policija atliko kratą jo nuomojame bute, konfiskavo nešiojamąjį kompiuterį ir atminties įrenginių.

2016-ųjų lapkritį daugiau kaip 25 valstybių policija po ketverius metus trukusios operacijos suardė minimą tinklą ir areštavo jo lyderius. Buvo uždaryta ar konfiskuota šimtai serverių, blokuota 800 tūkst. interneto domenų, tuo metu skelbė Europolas. Tai buvo viena didžiausių tokio pobūdžio operacijų.

Tos operacijos metu savo namuose Poltavoje Ukrainos centriniame regione buvo sulaikytas ir H.Kapkanovas, bet vietos teismas jo oficialiai neareštavo ir jis dingo, pranešė šalies žiniasklaida.

Vėliau pirmadienį tas pats teismas turės vėl spręsti, ar oficialiai areštuoti H.Kapkanovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius