Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina: Charkivo srityje ekshumuoti 436 kūnai, 30 iš jų – su „kankinimo požymiais“

Ukrainos rytinės Charkivo srities valdžia penktadienį pranešė, kad 436 kūnai buvo ekshumuoti iš masinės kapavietės netoli rytinio Iziumo miesto, šį mėnesį atkovoto iš Rusijos pajėgų.
Atkasami palaikai masinėje kapavietėje Iziume
Atkasami palaikai masinėje kapavietėje Iziume / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien baigiama ekshumuoti kūnus iš masinės kapavietės Iziume. Iš viso ekshumuoti 436 kūnai. Dauguma jų turi smurtinės mirties požymių, o 30 – kankinimo požymių. Yra kūnų su virve ant kaklo, surištomis rankomis, sulaužytomis galūnėmis ir su šautinėmis žaizdomis“, – socialiniuose tinkluose paskelbė Charkivo srities gubernatoriaus Olehas Synjehubovas.

Šį mėnesį ukrainiečių pajėgos susigrąžino Iziumo ir kai kurių kitų rytinių miestų kontrolę. Šie laimėjimai paralyžiavo Kremliaus pajėgų aprūpinimo grandines, o Rusija sulaukė naujų kaltinimų dėl žiaurumų, kai tose vietose buvo rasta šimtai kapų. Kai kuriuose iš jų buvo aptikta daugybė kūnų.

„Keliems vyrams buvo amputuoti lytiniai organai. Visa tai liudija, kad okupantai žiauriai kankino Iziumo gyventojus“, – pareiškė O.Synjehubovas.

Maskva neigia, kad jos pajėgos yra atsakingos už masines žudynes Rytų Ukrainoje, taip pat kaltina Kyjivą sufabrikavus masinių kapaviečių radinius.

Nacionalinės policijos Vyriausiojo tyrimų departamento vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Pantelejevas spaudos konferencijoje teigė, kad tarp ekshumuotųjų buvo 202 moterų kūnai ir 5 – vaikų.

Jis pridūrė, kad 11 kūnų buvo taip išniekinti, kad policija dabar net negali nustatyti jų lyties – tai padarys teismo medicinos ekspertai.

Be to, masinėje kapavietėje Iziume aptiktas 21 ukrainiečių karių kūnas, dauguma jų turėjo smurtinės mirties požymių.

Pasak S.Pantelejevo, tiksli kiekvieno piliečio mirties priežastis bus nustatyta atlikus papildomus ekspertinius tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius