-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina sėkmingai neleido rusams kirsti Doneco upės – priešo krachą paliudijo nuotraukos

Iš pradžių – Ukrainos gynybos ministerija, o tada – ir Jungtinės Karalystės karinė žvalgyba patvirtino, kad ukrainiečių pajėgos sėkmingai neleido Rusijos kariams ir karinei technikai kirsti svarbios Doneco upės Donbase.
 Sunaikinta Rusijos karinė technika, kuri bandė persikelti per Doneco upę
Sunaikinta Rusijos karinė technika, kuri bandė persikelti per Doneco upę / Ukrainos kariuomenės nuotr.

Britų žvalgybos vertinime skelbiama, kad nuotraukos, kurias paskelbė Kyjivas, liudija, jog Rusija „prarado daug šarvuotos technikos elementų – mažiausiai bataliono taktinės grupės dydžio“.

Ukrainos gynybos ministerija dar ketvirtadienį paskelbė nuotraukų, kuriose, kaip teigė, matomi sunaikinti Rusijos tankai ir kita technika Bilohorivkos kaime prie strategiškai svarbaus ukrainiečių kontroliuojamo Lysyčansko miesto.

Kyjivas taip pat pridūrė, kad Ukrainos pajėgos sunaikino pontoninį tiltą, kuriuo rusai bandė persikelti per Doneco upę. Dalis priešo pajėgų sugebėjo atsidurti kitoje upės pusėje, tačiau šiuos karius Rusijai teko bandyti evakuoti, nes Ukraina iškart aktyvavo artileriją.

Ukrainos pusė skaičiuoja, kad Doneco upę Rusija bandė kirsti keturias dienas, visus kartus nesėkmingai. Priešas esą prarado daugiau nei 70 karinės technikos vienetų ir du pėstininkų batalionus.

Kaip skelbia „InformNapalm“, labiausiai nukentėjo Rusijos kariuomenės 74-oji motorizuotoji šaulių brigada. Šio dalinio kariai Ukrainoje veikia jau nuo 2014 metų.

Britų žvalgybos vertinimu, bandymai kirsti Doneco upę liudija, su kokiu spaudimu susiduria Rusijos pajėgos.

Ukrainos kariuomenės nuotr./ Sunaikinta Rusijos karinė technika, kuri bandė persikelti per Doneco upę
Ukrainos kariuomenės nuotr./ Sunaikinta Rusijos karinė technika, kuri bandė persikelti per Doneco upę

„Bandymai persikelti per upę kovinėje aplinkoje yra labai rizikingai manevrai. Tai reiškia, kad Rusijos pajėgų vadai susiduria su didžiuliu spaudimu parodyti progresą Rytų Ukrainoje.

Bet Rusijos pajėgos iš esmės nepajuda į priekį, nors sutelkė šioje vietovėje karių po to, kai atsitraukė iš Kyjivo ir Černihivo apskričių“, – rašoma britų Gynybos ministerijos pranešime.

Nepaisant to, esą akivaizdu, kad Rusija bando pasiekti proveržį Slovjansko ir Kramatorsko link. Siekiama apsupti Ukrainos pajėgas Donbase ir neleisti į frontą atvykti pastiprinimui iš šalies vakarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius