Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje raketų atakos taikiniu tapusioje pabėgėlių kolonoje rasta 15 kūnų

Rytų Ukrainos vietovėje, kurioje viena pabėgėlius vežusi lengvųjų automobilių ir autobusų kolona pirmadienį tapo raketų atakos taikiniu, iki šiol rasta 15 lavonų, antradienį pranešė vienas kariškių atstovas.
Teroristai Rytų Ukrainoje
Teroristai Rytų Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iki 19 val. praeitą vakarą ištraukėme 15 kūnų... Paieškos vyko iki nakties ir yra tęsiamos šiandien“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.

Tas incidentas įvyko prie Luhansko miesto, esančio netoli sienos su Rusija – teritorijoje, kurioje vyko intensyvus artilerijos susišaudymas tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų kovotojų.

Kariškiai pirmadienį sakė, kad daugelis aukų, tarp kurių buvo moterų ir vaikų, neatpažįstamai apdegė, o daugelį kūnų sudraskė sprogimai.

Ukrainos vyriausybės pajėgos dėl tos atakos kaltina separatistus, su kuriais jos kaunasi tame regione. Tačiau sukilėliai savo atsakomybę neigia.

Mažiausiai vienas sukilėlių lyderis tvirtino, kad jokios atakos iš viso nebuvo.

Kariškiai pirmadienį sakė, kad daugelis aukų, tarp kurių buvo moterų ir vaikų, neatpažįstamai apdegė, o daugelį kūnų sudraskė sprogimai.

JAV valstybės departamentas pasmerkė ataką prieš koloną, važiavusią per intensyvių susirėmimų zoną tarp Chreščuvatės ir Novosvitlivkos gyvenviečių, tačiau pažymėjo negalintis patvirtinti, kas už ją atsakingas.

„Griežtai smerkiame artilerijos ir raketų smūgį kolonai, kuri vežė šalies viduje perkeltuosius asmenis Luhanske ... Liūdna, kad jie mėgino ištrūkti iš susirėmimų, tačiau tapo jų aukomis“, – Valstybės departamento atstovė Marie Harf sakė per spaudos konferenciją Vašingtone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius