-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 19 /14:39

Ukrainos karinė žvalgyba atskleidė, kas padeda Rusijos savanorių formuotėms pasienio regionuose

Ukrainos karinė žvalgyba teikia pagalbą Rusijoje veikiančioms savanorių formuotėms Rusijos savanorių korpusas, „Rusijos laisvės“ legionas ir „Sibiro batalionas“, nacionalinio teletilto eteryje pareiškė tarnybos atstovas Andrijus Jusovas.
Rusijos savanorių korpuso kariai
Rusijos savanorių korpuso kariai / „SIPA“/„Scanpix“

„Ukrainos karinė žvalgyba padeda savanorių formuotėms. Jei kalbame apie Rusijos savanorių korpuso ir legiono „Rusijos laisvė“, „Sibiro bataliono“ veiksmus, tai, be kita ko, yra Ukrainos pareiga“, – pažymėjo jis.

Jis tvirtino, kad savanoriai atvyko padėti ukrainiečiams išsilaisvinti iš Rusijos okupantų ir drąsiai bei didvyriškai veikia daugelyje fronto ruožų.

A.Jusovas pabrėžė, kad Rusijos savanoriai tiesiogiai dalyvauja rimtose operacijose.

„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas
„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas

„Todėl, žinoma, Ukraina taip pat turėtų padėti tiems rusams, kurie kovoja prieš Vladimiro Putino režimą, išlaisvinti Rusiją nuo Vladimiro Putino“, – sakė žvalgybos atstovas.

Kiek anksčiau tarnybos vadovas Kyrylo Budanovas nurodė, kad Rusijos savanorių kovotojai planuoja tęsti operacijas Rusijos regionuose, kurie ribojasi su Ukraina.

„Kiek mums žinoma, jie neketina artimiausiu metu sustoti ir darys viską, ką tik turės jėgų. Ir, kaip matėme pastaruoju metu, jie turi pakankamai pajėgų, kad, sakykime, pasiektų bent jau nedidelę sėkmę“, – teigė K.Budanovas.

Pasak žvalgybos pareigūno, Rusijos savanorių reidas Rusijos teritorijoje yra „vidaus reikalas“.

Kovo 12 d. Rusijos judėjimai – „Rusijos laisvės“ legionas, Rusijos savanorių korpusas ir „Sibiro batalionas“ – pranešė, kad įsiskverbė į Rusijos teritoriją ir planuoja išlaisvinti šalį nuo V.Putino režimo.

Rusai jaučia nuovargį nuo režimo

Rusijoje gyventojai vis labiau pavargsta nuo V.Putino režimo ir ypač nuo autoritarinio Rusijos prezidento pradėto karo prieš Ukrainą pasekmių, televizijos eteryje pridūrė A.Jusovas.

„Galime konstatuoti, kad vis daugiau rusų iš tiesų patiria karo, kurį V.Putinas atnešė ne tik Ukrainai, bet ir Rusijos teritorijai, pasekmes“, – kalbėjo jis.

Pasak žvalgybos atstovo, naujausi įvykiai Belgorodo ir Kursko srityse, incidentai pramonės įmonėse, naftos perdirbimo gamyklose, karinėse įmonėse, kartu su žuvusių ir sužeistų rusų, grįžtančių į Rusiją iš Ukrainos, srautu turės pasekmių V.Putino režimui.

„Jie daro įtaką ir ten kaupiasi nuovargio nuo V.Putino veiksmų poveikis. Ir, žinoma, tai turės savo pasekmes“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius