-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 26 /14:31

Ukrainos nacionalinis bankas pareikalavo užtikrinti bankomatų užpildymą grynaisiais

Ukrainos nacionalinis bankas šaukia skubų didžiųjų šalies komercinių bankų vadovų pasitarimą dėl galimo karo padėties šalyje įvedimo. Tai pranešė būsimo pasitarimo dalyviai, šią informaciją patvirtino centrinio banko spaudos tarnyba. Vėliau paskelbta, kad nacionalinis bankas nuramino: dėl karo padėties bankų sistemai pavojus esą nekils.
Perimti Ukrainos laivai Kerčės uoste
Perimti Ukrainos laivai Kerčės uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos nacionalinis bankas po pasitarimo paragino komercinius bankus imtis reikiamų priemonių, jog jų bankomatuose nepristigtų grynųjų, kad būtų visiškai patenkinamas išaugęs jų poreikis, jei taip nutiktų.

„Nacionalinis bankas paprašė bankų imtis būtinų priemonių sklandžiam bankomatų pildymui grynaisiais pinigais ir pažadėjo paremti bankus refinansavimo būdu, jei to prireiktų“, – sakė centrinio banko skubiai sušaukto 40-ies didžiausių komercinių bankų vadovų pasitarimo dalyvis.

Toks pasitarimas buvo sušauktas dėl galimo karo padėties šalyje paskelbimo.

Ukrainos nacionalinis bankas pareiškė, jog neįžvelgia rizikų, dėl kurių šalies bankų sistemos veikla dėl karo padėties įvedimo gali sutrikti, neturi pagrindo imtis kreditavimo ir valiutų rinkų veiklos ribojimo priemonių.

Kaip jau buvo skelbta, Ukrainos prezidento Petro Porošenkos iniciatyva pirmadienį parlamentas (Aukščiausioji Rada) per nepaprastąjį posėdį apsvarstys galimybę įvesti šalyje karo padėtį po ankstesnę dieną Kerčės sąsiauryje įvykusio incidento.

Rusijos laivai Kerčės sąsiauryje, kuris yra siauras vandens kelias prie Maskvos aneksuoto Krymo krantų, jungiantis Juodąją su Azovo jūras, sekmadienį apšaudė ir užgrobė tris jos karinių jūrų pajėgų laivus.

Ukraina skelbia, jog per šį incidentą nukentėjo šeši jos kariai. Rusija jiems suteikė medicininę pagalbą: trys kariai buvo operuoti. Kiti ukrainiečiai buvo paimti į nelaisvę ir, kaip skelbiama, nugabenti į Maskvą.

„Scanpix“ nuotr./Laivai vėl plaukia po Krymo tiltu
„Scanpix“ nuotr./Laivai vėl plaukia po Krymo tiltu

Tiesa, Rusija pirmadienį ryte nutraukė Kerčės sąsiaurio blokadą ir patraukė tanklaivį, blokavusį farvaterį po Krymo tiltu – ten vėl gali plaukti prekybiniai laivai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius