Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos prezidentas Vakarų paprašė ilgojo nuotolio raketų ir naikintuvų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Ramštein formato susitikimo dalyvius negaišti laiko ir aprūpinti Ukrainą lėktuvais F-16 bei tolimojo nuotolio raketomis.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Kaip praneša UNIAN korespondentas, V.Zelenskis tai pasakė per nuotolinį kreipimąsi Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimo, kuris vyksta aviacijos bazėje Vokietijoje, pradžioje.

Šalies vadovas sakė, kad į kontaktinės grupės narius kreipiasi pirmą kartą, ir pabrėžė esantis dėkingas sąjungininkams už vienybę, dialogą ir bendradarbiavimo su Ukraina Ramštein rėmuose formatą.

„Matome rezultatus mūšio lauke Ukrainoje prieš mūsų bendrą priešą. Ačiū“, – sakė V.Zelenskis.

Jis ragino susitikimo dalyvius priimti sprendimus, kurie „atims iš Rusijos blogio bet kokią galią“.

„Ar mes turime daug laiko? Ne! Teroras prisipažįsta, kad nediskutuoja. Teroras, deginantis miestą po miesto, tampa iššaukiantis, kai rusai jaučia, kad laisvės gynėjams prieš jį baigiasi ginklai.

V.Zelenskis: jūsų galioje yra suteikti tokią artileriją ir bet kokią aviaciją, kuri sunaikins terorą. Jūsų galioje yra užtikrinti pergalę.

Rusijos pradėtas karas neleidžia delsti. Galiu jums padėkoti šimtus kartų ir bus visiškai sąžininga kalbėti apie tai, ką jau padarėme. Tačiau šimtai padėkų nėra šimtai tankų. Visi diskusijose galime pasakyti tūkstančius žodžių, bet negaliu žodžiais pakeisti ginklų, kurių reikia prieš Rusijos artileriją, ar priešlėktuvinių raketų, reikalingų žmonėms apsaugoti nuo Rusijos atakų“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Prezidentas tikino, kad yra tikrai dėkingas už Ukrainai suteiktą visų rūšių ginkluotę, tačiau jų tiekimą reikėtų paspartinti.

„Kiekviena pagalba padeda išgelbėti mūsų žmones nuo teroro, bet laikas tebėra Rusijos ginklas. Turime įsibėgėti. Laikas turi tapti mūsų bendru ginklu lygiai taip pat kaip oro gynyba ir artilerija, šarvuočiai ir tankai, dėl kurių mes su jumis deramės, o kai tai padarysime, tai iš tikrųjų padės laimėti“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Jis ragino daryti viską, kad būtų įgyvendintas principas aprūpinti Ukrainą ginklais taip, jog būtų sustabdytas Rusijos blogis. V.Zelenskis teigė, kad tikisi, jog kiti susitikimai Ramštein formatu įeis į istoriją dėl sprendimo aprūpinti Ukrainą ilgo nuotolio raketomis ir F-16 lėktuvais.

„Jūsų galioje yra suteikti tokią artileriją ir bet kokią aviaciją, kuri sunaikins terorą. Jūsų galioje yra užtikrinti pergalę“, – sakė V.Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius