-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žvalgyba: besislėpdami nuo HIMARS rusai per klaidą susprogdino savo pačių traukinį

Rusijos pajėgos, beslėpdamos nuo galimo Ukrainos HIMARS smūgio, netyčia susprogdino savo pačių įrangos traukinį, praneša Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba, skelbia „Unian“.
Geležinkelis
Geležinkelis / Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žvalgybos duomenimis, liepos 31 d. Kalančako geležinkelio stotyje Chersono srityje atvyko traukinys su karine įranga ir amunicija okupantams.

„Kitą rytą 8 val. ryto „rašistai“ pradėjo iškrauti ešeloną. Matyt, norėdami užmaskuoti iškrovimo procesą ir apsaugoti jį nuo HIMARS smūgių, okupantai naudojo galingas dūmų priemones. Apie 11.20 val. teritorijoje, kurioje buvo atliekami darbai, įvyko sprogimas.

Dėl tirštos dūmų uždangos nebuvo galima nustatyti tikslaus jo pobūdžio. Tačiau iš karto po sprogimo traukinys be jokio perspėjimo pajudėjo Krymo kryptimi. Priešo kariai paniškai išsisklaidė“, – rašoma pranešime.

Žvalgybos tarnybos duomenimis, sprogimas greičiausiai įvyko dėl neatsargaus elgesio su šaudmenimis juos iškraunant arba dėl gaisro, kilusio dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo kuriant dūmų uždangą.

Žvalgyba taip pat informavo, kad naktį iš liepos 29 į 30 d. Ukrainos kariškiai smogė į Brylivkos stotį atvykusį rusų geležinkelio ešeloną. Ešeloną sudarė daugiau nei 40 vagonų su darbo jėga, įranga ir amunicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius