Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uljanovsko šaudmenų sandėlyje gaisrą galėjo sukelti ten dirbusi moteris

Rusijos mieste Uljanovske karinio sandėlio „Arsenal“ gaisravietėje rasti dviejų karių, anksčiau laikytų dingusiais, kūnai. Pasak Gynybos ministerijos, jie tarnavo karinėje ugniagesių dalyje.
Uljanovsko mieste (Rusija) penktadienį kilo gaisras kariniame sandėlyje, kuriame buvo laikomi šaudmenys.
Uljanovsko mieste (Rusija) penktadienį kilo gaisras kariniame sandėlyje, kuriame buvo laikomi šaudmenys. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Moteris

Tai galėjo būti 39 metų vyresnysis mičmanas Vladislavas Pankovas ir 24 metų jūreivis Ivano Kuznecovo, kuriuos anksčiau minėjo kaip ieškomus apskrities gubernatorius Sergejus Morozovas.

Pasak jo, per didelį gaisrą karinių šaudmenų sandėlyje buvo sunkiai sužeisti septyni žmonės, iš kurių dviejų būklė kritinė.

Uljanovsko srities gubernatorius sakė naujienų agentūrai „Interfax“, jog tarp sunkiai sužeistų asmenų yra „moteris, kuri, kaip manoma, sukėlė gaisrą“.

„Pagal preliminarius duomenis, ji pažeidė sviedinio ardymo procedūrą, todėl įvyko sprogimas, sukėlęs tolesnių pasekmių“, – nurodė jis ir pridūrė, kad toji moteris apdegė 30 proc. kūno.

Gubernatorius nurodė, kad gaisras ir detonavę sprogmenys visiškai sunaikino tris cechus, kuriuose buvo utilizuojami šaudmenys, taip pat tris šaudmenų sandėlius.

„Ryte pasiuntėme į gaisravietę sunkiąją techniką ir ugniagesius; vertinami nuostoliai. Suskaičiuosime sudegusią ginkluotę ir šaudmenis“, – sakė jis.

Gubernatorius pridūrė, kad gyvenimas Uljanovske grįžo į įprastas vėžes: veikia susisiekimas, važinėja traukiniai, atidaryti tiltai per Volgos upę, žmonių judėjimas neribojamas.

„Šiuo metu gaisras visiškai lokalizuotas. Sprogimų tikimybė labai maža“, – S.Morozovas sakė televizijai duotame interviu.

Į gaisro rajoną atvyko išminuotojai – jie turi rasti ir nukenksminti nesprogusius šaudmenis, nurodė šaltinis Gynybos ministerijoje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius