Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNICEF: Venesuelos krizė gali paveikti 1,1 mln. vaikų

Venesuelos krizė šiemet gali paveikti 1,1 mln. vaikų, kuriems prireiks humanitarinės pagalbos, ketvirtadienį paskelbė Jungtinių Tautų vaikų agentūra UNICEF.
Krizė Venesueloje kelia pavojų vaikams
Krizė Venesueloje kelia pavojų vaikams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

UNICEF pranešime teigiama, kad tokie duomenys gauti įvertinus, kiek vaikų buvo iškeldinti iš Venesuelos, kiek jų sugrįžo į gimtinę, ir kiek nepilnamečių venesueliečių gyvena Lotynų Amerikos ir Karibų regiono šalyse.

Naujausi duomenys atkreipia dėmesį į pagalbos agentūrų prognozes, kad politinė krizė Venesueloje artimiausiais mėnesiais gilės, ir humanitarinė vaikų ir šeimų situacija šioje šalyje dar labiau pablogės.

UNICEF paragino regiono šalių vyriausybes užtikrinti vaikų teisių gynimą bei jų prieigą prie būtiniausių paslaugų.

Vidinė JT ataskaita, su kuria praėjusią savaitę susipažino naujienų agentūra AFP, rodo, kad 7 mln. žmonių – apie 24 proc. visų Venesuelos gyventojų – reikia humanitarinės pagalbos, jiems trūksta maisto ir vaistų.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro dėl šalies ekonominių problemų kaltina JAV sankcijas, bet opozicijos lyderis Juanas Guaido, sausį pasiskelbęs laikinuoju valstybės vadovu, tvirtina, kad tikroji priežastis yra vyriausybės korupcija ir netinkamas valdymas.

J.Guaido laikinuoju Venesuelos prezidentu pripažįsta JAV ir dar apie 50 šalių.

Kitą savaitę į posėdį, kurio paprašė Jungtinės Valstijos, aptarti humanitarinės Venesuelos krizės turėtų susirinkti JT Saugumo Taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius