Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Garsios Rusijos žurnalistės ir advokato žmogžudystę užsakė Kremlius?

Už garsios Rusijos žurnalistės Anastasijos Baburovos ir advokato Stanislavo Markelovo žmogžudysčių slepiasi Rusijos prezidento administracija. Taip lapkričio 20 d. Maskvos srities teisme teigė šiuos nužudymus įvykdžiusios gaujos „Rusų nacionalistų kovinis būrys“ (BORN) narė Jevgenija Chasis. Ji tikino, kad grupuotės veiklą prižiūrėjo Rusijos prezidento administracija, iš kurios ir buvo siunčiami nurodymai, kas turi tapti kitu žudikų taikiniu, rašo naujienų svetainė by24.org.
Eitynės nuo Nikitos bulvaro, žmonės laiko Stanislavo Markelovo ir Anastasios Baburovos portretus
Eitynės nuo Nikitos bulvaro, žmonės laiko Stanislavo Markelovo ir Anastasios Baburovos portretus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad 2009 m., kuomet „BORN“ smogikai įvykdė laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistės A.Baburovos ir advokato S.Markelovo žmogžudystes, už grupuotės veiklą buvo atsakingas Kremliaus administracijos darbuotojas Leonidas Simuninas.

Šis asmuo iki 2014 m. balandžio dirbo Rusijos valstybinėse struktūrose, o vėliau buvo išsiųstas į apsišaukėlišką Donecko „liaudies respubliką“. Ten jis pradėjo konsultuoti vietos teroristus energetikos klausimais.

J.Chasis teigė, kad L.Simuninas grupuotės „BORN“ nariui Iljai Goriačevui taip pat įsakė nužudyti vieną Kremliui nepalankų Federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotoją. Už šią žmogžudystę L.Simuninas pažadėjo 5000 eurų atlygį.

J.Chasis teigė, kad L.Simuninas grupuotės „BORN“ nariui Iljai Goriačevui taip pat įsakė nužudyti vieną Kremliui nepalankų Federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotoją. Už šią žmogžudystę L.Simuninas pažadėjo 5000 eurų atlygį.

Gaujos narės teigimu, visos „BORN“ planuotos žmogžudystės nebuvo įgyvendintos. J.Chasis teismui sakė, kad grupuotė planavo nužudyti Michailo Chodorkovskio advokatą Vadimą Kliuvgantą, taip pat vieną žurnalistą iš Sankt Peterburgo. 

Tarp „BORN“ gaujos aukų yra Maskvos miesto teisėjas Eduardas Čiuvašovas, boksininkas Muslimas Abdulajevas, taksistas Soso Chačikianas ir dar keletas žmonių.

Pati J.Chasis šiuo metu jau atlieka kalėjimo bausmę už S.Markelovo ir A.Baburovos žmogžudystę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius