-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 20 /17:45

Užpuolimu kaltinama Grace Mugabe grįžo į Zimbabvę, PAR jai suteikė diplomatinę neliečiamybę

Zimbabvės prezidento Roberto Mugabe žmona sekmadienį grįžo namo iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), nors raginama ją teisti už įtariamą jaunos manekenės užpuolimą prabangiame Johanesburgo viešbutyje.
Grace Mugabe
Užpuolimu kaltinama Grace Mugabe grįžo į Zimbabvę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Zimbabvės valstybinis transliuotojas ZBC parodė reportažą, kaip Grace Mugabe Hararės oro uoste sveikinasi su vyriausybės pareigūnais ir kariškiais, grįžusi oro bendrovės „Air Zimbabwe“ lėktuvu drauge su vyru, kuris Pretorijoje dalyvavo Pietų Afrikos valstybių lyderių susitikime.

PAR policija ėmėsi priemonių, kad G.Mugabe negalėtų išvykti iš šalies. Zimbabvės vyriausybė savo ruožtu pareikalavo garantuoti pirmajai poniai diplomatinę neliečiamybę.

PAR vyriausybė šeštadienį sakė sprendžianti, ar suteikti diplomatinę neliečiamybę, bet sekmadienį komentaro šiuo klausimu dar nebuvo.

52 metų G.Mugabe kaltinama praėjusio sekmadienio vakarą sumušusi dvidešimtmetę manekenę Gabriellą Engels. Pastaroji teigia, kad buvo jos užpulta, kai lankėsi pas du Zimbabvės pirmosios poros sūnus, apsistojusius Johanesburgo priemiestyje esančiame viešbutyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gabriella Engels
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gabriella Engels

Pirmadienį G.Engels pateikė policijai skundą dėl užpuolimo „siekiant sukelti rimtą kūno sužalojimą“.

Prezidentas R.Mugabe sekmadienį Hararėje turi vadovauti vieno buvusio ministro valstybinėms laidotuvėms. Ar dalyvaus jo žmona, neaišku.

Zimbabvės prezidento žmona buvo kritikuojama dėl ūmaus būdo ir išlaidavimo parduotuvėse, bet dėl jos aktyvumo politikoje manoma, kad ji galbūt siekia poste pakeisti savo vyrą.

Prezidentas R.Mugabe sekmadienį Hararėje turi vadovauti vieno buvusio ministro valstybinėms laidotuvėms. Ar dalyvaus jo žmona, neaišku.

Tęsiantis skandalui dėl Zimbabvės prezidentienės, Hararė šeštadienį blokavo PAR aviakompanijos skrydžius. Ankstesnį vakarą vienam „Air Zimbabwe“ lėktuvui nebuvo leista išskristi iš Johanesburgo.

Abi šalys sako, jog suvaržymus įvedė todėl, kad lėktuvai neturėjo „užsienio operatoriaus leidimo“.

Diplomatinė neliečiamybė

Pietų Afrikos Respublika (PAR) sekmadienį paskelbė suteikusi diplomatinę neliečiamybę G.Mugabe.

„Ministras nutarė, kad šiuo konkrečiu atveju pateisinamas diplomatinės neliečiamybės suteikimas“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius