-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsnūdęs Vokietijos banko darbuotojas pervedė per 222 mln. eurų

Darbo metu užsnūdęs Vokietijos banko darbuotojas netyčia pervedė daugiau kaip 222 mln. eurų, praneša naujienų tarnyba BBC. Pavaldinio miegas pridarė problemų jo darbą prižiūrėti turėjusiai darbuotojai, ši buvo atleista. Teismas pripažino, kad toks sprendimas buvo neteisėtas.
Internetinė bankininkystė
Pavaldinio miegas darbo metu pridarė rūpesčių banko darbuotojai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Banko darbuotojas turėjo pervesti 64,2 eurus, tačiau užmigo, o jo rankos liko ant klaviatūros. Spustelėjęs mygtuką su skaičiumi 2, jis pervedė 222 222 222,22 eurus. Klaida buvo netrukus aptikta ir ištaisyta.

Anot Vokietijos žiniasklaidos, incidentas įvyko pernai balandį Frankfurto prie Maino banko filiale. Kokiame tiksliai banke, nepranešama.

Po šio įvykio atleista 48-erių banko darbuotoja, kurios darbas buvo stebėti kitų darbuotojų veiksmus. Moteris, kuri banke dirbo nuo 1986 metų, kreipėsi į teismą. Ji reikalavo, kad lėšų pervedimas būtų patvirtintas klaida, o ne kenkiančiu ketinimu.

Darbo ginčų teismas nustatė, kad tądien darbuotoja patikrino daugiau nei 800 operacijų, tiesa, kiekvienai jų teskyrė kiek daugiau kaip sekundę. Pirmadienį teismas paskelbė moters atleidimą neteisėtu, pareikšdamas, kad pakankama nuobauda būtų buvęs papeikimas ir pareikalavo moterį grąžinti į darbą.

Informacijos apie užsnūdusį banko darbuotoją nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius