Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Klyčko atsakė į V.Zelenskio kritiką: prasideda politiniai žaidimai

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko teigia, kad mieste atidaryta daugiau nei 430 šilumos punktų ir visi jie veikia – tai galima pasitikrinti miesto svetainėje esančiame žemėlapyje. Apie tai jis kalbėjo po to, prieš kelias dienas sulaukė kritikos iš šalies vadovo Volodymyro Zelenskio, kurio teigimu „nenugalimumo“ punktais vadinamų vietų Ukrainos sostinėje kūrimas stringa.
V.Zelenskis ir V.Klyčko
V.Zelenskis ir V.Klyčko / 15min fotomontažas

„Visų taškų adresai yra žemėlapyje, paskelbtame oficialioje mūsų miesto svetainėje. Žurnalistai gali patikrinti, ar visi deklaruoti punktai veikia. Jų yra daugiau nei 430, žemėlapis nuolat atnaujinamas.

Nenoriu, ypač dabartinėje situacijoje, veltis į politines kovas. Tai apgailėtina. Turiu ką veikti mieste.

Bet pažymėsiu, kad nereikia manipuliuoti! Nes keistai atrodo: kai vakar nuėjau tikrinti punktų veikimo, sutikau deputatus iš valdančiųjų. Ir jie man privačiame pokalbyje sako, kad visi taškai, kuriuose jie lankėsi, yra atviri ir veikia gerai. Ir tada jie paskelbia keletą nesuprantamų nuotraukų.

Atrodo negražiai, švelniai tariant. Tiek ukrainiečiams, tiek mūsų užsienio partneriams. Šiandien labiau nei bet kada visi turi susivienyti ir dirbti kartu, ir prasideda tam tikri politiniai šokiai“, – teigė jis.

V.Klyčko sakė, kad tuo metu, kai Kyjive trūko elektros energijos po masinės raketų atakos, 3700 žmonių kreipėsi į daugiau nei 430 šilumos punktų – daugiausia norėdami įkrauti telefonus ir kitus įtaisus.

Nelaimės atveju miestas ruošiasi greitai dislokuoti daugiau nei 100 tokių taškų.

Meras pranešė, kad šilumos punktų darbe dalyvauja apie tūkstantis žmonių, iš kurių 90 proc. yra švietimo sektoriaus darbuotojai, kurių pagrindu ir yra dislokuota dauguma tokių punktų.

V.Klyčko pažymėjo, kad šaltuoju metų laiku taškai atlieka savo pagrindinę funkciją – šildo žmones laikinai nutrūkus šilumos tiekimui jų namuose.

Šiems taškams valdyti miestas suteikė daugiau nei 400 generatorių. Dar apie 100 generatorių parūpino savanoriai ir labdaros organizacijos, todėl kai kuriuose taškuose yra po du generatorius, iš kurių vienas yra atsarginis. Taip pat punktų patalpose yra geriamojo vandens, arbatos ir sausainių tiekimas, autonominiai įrenginiai patalpoms šildyti.

„Dalis punktų bus šildomi centralizuotai. Tam tikslui šalia esančiose katilinėse įrengti galingi generatoriai. Tokių katilinių yra 40. Miestas taip pat netrukus gaus 12 mobilių modulinių katilinių, kurias užsakė specialiai šilumos punktai. Viena tokia katilinė galės palaikyti komfortišką temperatūrą keliose patalpose vienu metu“ , – sakė Kyjivo meras.

„Scanpix“/AP nuotr./Tamsoje paskendusi Ukrainos sostinė
„Scanpix“/AP nuotr./Tamsoje paskendusi Ukrainos sostinė

Jis pabrėžė, kad miesto valdžia daro viską, kad sostinė palaikytų gyvybę ir jos gyventojų komfortą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienio vakariniame kreipimesi papriekaištavo Kyjivo miesto valdžiai dėl stringančio elektros punktų kūrimo.

„Pagrindinė šios dienos, kaip ir kitų šios savaitės dienų, užduotis yra energija. Šį vakarą daugumoje regionų ir Kyjive tebėra elektros energijos tiekimo sutrikimų. Iš viso daugiau kaip šešiems milijonams abonentų. Prašome visuose regionuose, kaip ir anksčiau, taupiai vartoti elektros energiją. Jei elektros energijos tiekimo sutrikimų nėra, tai nereiškia, kad problemos jau išspręstos“, – sakė jis.

„Visoje šalyje taip pat įkurti „nenugalimumo“ punktai. Tačiau žinau, kad, deja, ne visuose miestuose vietos valdžia atliko gerą darbą.

Ypač daug nusiskundimų yra Kyjive. Iš mero tarnybos tikiuosi kokybiškesnio darbo. Iš viso dabar šalyje turime daugiau kaip 4000 punktų ir kiekvieno vietos vadovo pareiga užtikrinti, kad viskas, kas turėtų būti skirta žmonėms, iš tikrųjų veiktų.

Ačiū visiems, kurie dirba Ukrainai ir ukrainiečiams! Visiems, kurie grąžina žmonėms šilumą, vandenį, elektrą ir ryšį“, – kalbėjo V.Zelenskis.

Plačiau skaitykite: V.Zelenskis sukritikavo Kyjivo merą V.Klyčko: „Tikiuosi kokybiškesnio darbo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius