Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas: Rusija suinteresuota Europos Sąjungos išsaugojimu

Rusija, atsižvelgdama į artėjantį „Brexit“, su nerimu stebi įvykius Europos Sąjungoje, nes Maskva yra suinteresuota, kad blokas būtų išsaugotas, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas per vieną forumą V.Putinas pabrėžė, kad jo šalis suinteresuota Bendrijos išlikimu, nes nori bendrauti su nuspėjamu ir suprantamu partneriu.

„Su nerimu stebime, kas ten vyksta. Didelė dalis mūsų aukso ir užsienio valiutos atsargų nominuota eurais.

Nepaisant mažėjančios prekybos apyvartos po įvairių sprendimų įvesti sankcijas, prekybos apyvarta dar sumažėjo – dabar ji yra šiek tiek mažesnė nei 300 mlrd., o buvo 450 mlrd. Tačiau ji vis dar auga“, – sakė jis.

„Europos Sąjunga mums yra didžiausia prekybos ir ekonomikos partnerė, todėl esame suinteresuoti, kad viskas išliktų ir veiksmingai veiktų“, – nurodė V.Putinas ir pridūrė kad būtent todėl Rusija analizuoja įvykius Bendrijoje ir toliau juos stebės.

V.Putinas pareiškė, kad nesutarimai Europos Sąjungos viduje kilo „dėl absoliučiai konkrečių dalykų“.

„Nemanau, kad JK mokesčių mokėtojams patinka mokėti mokesčius, suprantant ir žinant, kad nemaža dalis jų pinigų išleidžiama tam, kad kelnių nepamestų tie, kas dar nepasiekė tam tikro ekonominio išsivystymo lygio.

Tai skaičiuojama dešimtimis milijardų. Yra ir kitų aspektų. Pavyzdžiui, Europos Parlamento sprendimai vienaip ar kitaip paveikia visas ES nares. Be abejo, ne visiems tai patinka“, – teigė Rusijos prezidentas.

„Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į štai ką: artėjant 2028 metams kai kurios Rytų Europos šalys jau pasieks ekonominio išsivystymo lygį, kuriam esant jos nebegaus tam tikrų dotacijų ir įvairios paramos iš viso bendro Europos biudžeto.

Ir jos turės mokėti, kaip tai iki šiol darė Didžioji Britanija. Nesu tikras, kad šioms šalims nekils tų pačių minčių, kaip šiandien kyla pačiai Didžiajai Britanijai“, – pažymėjo V.Putinas.

„Nežinau, ar atsižvelgiant į nedaugelį ką tik paminėtų tendencijų, įmanoma išsaugoti ES dabartiniu pavidalu, bet žinau, kad Europos vadovai tai supranta ir, žinoma, galvoja apie tai.

Jie turi įvairių scenarijų, kaip konsoliduoti ES nares, kaip pasiekti tvaresnių integracijos formų. Nežinau, ar jiems pavyks tai padaryti. Bet kokiu atveju norėčiau palinkėti jiems sėkmės“, – pridūrė valstybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius