Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas teigia, kad bandymas peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus atvertų Pandoros skrynią

Bandymai peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus gali sukelti nenuspėjamų pasekmių, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
D diena
D diena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu su V.Putinu prieš ekonomikos forumą Vladivostoke vyriausiasis „Bloomberg“ redaktorius Johnas Micklethwaitas, paklausė apie teritorinius ginčus su Japonija ir Kinija bei pasiteiravo, ar Rusija nenorinti „atiduoti“ Kaliningrado srities. Visgi jis iškart pareiškė pajuokavęs.

„Na, o aš jums pasakysiu visai rimtai. Jei kam nors norisi peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus, pabandykime padiskutuoti šia tema. Bet tada reikia kalbėti ne apie Kaliningradą, o apskritai apie rytines Vokietijos žemes, apie Lvovą, priklausiusį Lenkijai, ir taip toliau“, – atsakė V.Putinas.

„Dar yra ir Vengrija, ir Rumunija. Jei kas nori atverti Pandoros skrynią ir pradėti su ja dirbti – prašom, pradėkite“, – pareiškė prezidentas.

Kaliningrado (Karaliaučiaus) miestas ir sritis priklauso Rusijos Federacijai pagal 1945 metų Potsdamo konferencijos sprendimą, kuriuo Rytų Prūsija, priklausiusi Vokietijai, buvo padalinta Sovietų Sąjungai ir Lenkijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius