Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas užsipuolė JAV dėl Ukrainos ir Taivano

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį apkaltino Vašingtoną siekiant užtęsti karą Ukrainoje ir kurstant konfliktus kitose pasaulio vietose, be kita ko, JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitu Taivane.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Padėtis Ukrainoje rodo, kad JAV bando užtęsti šį konfliktą. Ir jos elgiasi lygiai taip pat kurstydamos galimybes konfliktams Azijoje, Afrikoje ir Lotynų Amerikoje“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotoje kalboje, vaizdo ryšiu kreipdamasis į tarptautinio saugumo konferencijos Maskvoje dalyvius per jos atidarymo ceremoniją.

„Amerikiečių avantiūra Taivano atžvilgiu – tai ne paprasta vieno neatsakingo politiko kelionė, o tikslingos, sąmoningos JAV strategijos destabilizuoti padėtį ir sukurti chaosą regione ir pasaulyje dalis, įžūlus nepagarbos kitų šalių suverenitetui ir tarptautiniams įsipareigojimams demonstravimas“, – kalbėjo jis.

„Mes tai vertiname kaip kruopščiai suplanuotą provokaciją“, – pabrėžė Rusijos vadovas.

Maskvos ir Vašingtono santykiai pašliję nuo vasario pabaigos, kai Rusijos pajėgos įsiveržė į provakarietišką Ukrainą.

Šis karas nusinešė tūkstančius žmonių gyvybių, privertė milijonus gyventojų palikti savo namus ir paaštrino maisto stygių visame pasaulyje.

Kalbėdamas konferencijoje Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu teigė, kad Maskva neplanuoja naudoti Ukrainoje branduolinių ginklų.

„Kariniu požiūriu, mums nėra jokio reikalo naudoti branduolinius ginklus Ukrainoje, kad pasiektume iškeltus uždavinius“, – teigė S. Šoigu.

„Rusijos branduolinių ginklų pagrindinė paskirtis – atgrasyti branduolinę ataką“, – pridūrė jis.

Rusijai sulaukus precedento neturinčių Vakarų šalių sankcijų V. Putinas siekia glaudesnių ryšių su Afrikos ir Azijos šalimis, ypač Kinija.

Maskva visiškai solidarizavosi su pagrindiniu savo sąjungininku Pekinu per jį papiktinusį N.Pelosi vizitą demokratiniame autonominiame Taivane, kurį Kinija laiko savo teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius