Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putino dukrų skandalas: paaiškėjo iš kur pinigus semia vyresnėlė Marija

30-metė Vladimiro Putino dukra Marija ilgą laiką vengė viešumos. Skelbiama, kad biologijos mokslus Sankt Peterburge ir medicinos Maskvoje baigusi Marija kurį laiką gyveno Nyderlanduose, kur ištekėjo už vietinio verslininko Jorrito Joosto Faasseno, susijusio su kompanija „Gazprom“.
Vladimiras ir Liudmila Putinai su dukra Marija
Vladimiras ir Liudmila Putinai su dukra Marija / Nuotr. iš beautifulrus.com

Pats V.Putinas tikino, kad abi jo dukterys gyvena Maskvoje. Neaišku, kiek patikimas šis V.Putino pasisakymas, tačiau „Reuters“ žurnalistų atliktas tyrimas rodo, kad abi prabangiai gyvenančios dukros pinigų šaltinius išties atvėrė Rusijoje.

Faassen pavardę naudojanti Marija teigia užsiimanti biomedicinos karjera. Maskvos valstybinio universiteto akademinių darbų bazėje ji minima, kaip prisidėjusi prie penkių mokslinių darbų apie endokrininės sistemos veiklą.

Į profesorės titulą pretenduojanti V.Putino vyresnioji dukra minima kaip kandidatė tapti Maskvos endokrinologijos tyrimų centro nare. Šis centras vykdo labdaros projektą „Alfa-Endo“, kuris finansuojamas „Alfa Bank“ lėšomis.

Milžiniškos pinigų sumos iš banko, kurio stambiausias akcininkas Kremliui artimas Michailas Fridmanas, keliauja šio projekto įgyvendinimui. Patys banko atstovai patvirtino remiantys projektą, tačiau nenori detalizuoti nei paramos dydžio, nei savo interesų.

Dar paslaptingiau atrodo tai, kad „Gazprom“ konsultavęs Marijos vyras J.J.Faassenas staiga pradingo iš „MEF Audit“ konsultacijų grupės vadovo pavaduotojo posto, o kompanijos puslapyje taip pat nepateikiama jokios informacijos apie V.Putino vyresniosios dukros, jau gyvenančios Maskvoje, vyrą.

Jaunesniąją dukrą išdavė pomėgis šokti

Antroji V.Putino dukra Katerina iškilo į viešumą po realybės šou, kuriame ji šoko ir atlikinėjo akrobatinius triukus.

29-erių metų Katerina yra ištekėjusi už Kirilo Šamalovo, Nikolajaus Šamalovo sūnaus. Ši pavardė labai daug sako tiems, kurie išmano Rusijos bankų sektoriaus veiklą. Būtent N.Šamalovas, „Bank Rossija“ dalininkas, yra vadinamas šešėliniu Kremliaus finansų valdovu. Jo pavardė dažnai minima JAV žvalgybos ataskaitose, sekančiose V.Putino ir jo rato žmonių turto pėdsakais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katerina Tichonova dalyvavo realybės šou, kuriame demonstravo gebėjimą šokti
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katerina Tichonova dalyvavo realybės šou, kuriame demonstravo gebėjimą šokti

Katerina ir Kirilas per trumpą jaunos šeimos gyvenimą jau spėjo užgyventi net 2 milijardų dolerių bendrą turtą. Didžiąją dalį šio turto sudaro neviešinamos akcijos, kurias K.Šamalovas nusipirko iš kito seno V.Putino draugo Genadijaus Timčenkos.

V.Putino dukra gali mėgautis poilsiu 3,7 mln. dolerių kainuojančioje viloje Prancūzijoje. Ją K.Šamalovas taip pat pirko iš minėtojo G.Timčenkos, kuris su V.Putinu bičiuliaujasi dar nuo 1990-ųjų, kai buvęs KGB agentas tapo Sankt Peterburgo valdininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius