-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis kviečia lyderius siųsti ginklų Ukrainai ir liautis prekiauti su Rusija

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį kreipdamasis į Davoso viršūnių susitikimo dalyvius paprašė daugiau ginklų jo šaliai ir „maksimalių“ sankcijų Maskvai.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Zelenskis, vaizdo ryšiu kreipdamasis į Pasaulio ekonomikos forumo dalyvius, sakė, jog jei Kijevo „poreikiai būtų buvę 100 procentų patenkinti dar vasarį“, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, būtų išgelbėta dešimtys tūkstančių gyvybių.

„Todėl Ukrainai reikia visų tų ginklų, kurių jį prašo, ir ne tik tų, kuriuos ji gauna“, – kalbėjo V.Zelenskis, pasirodęs vėliavų fone su jo skiriamuoju ženklu jau tapusiais kariško stiliaus marškinėliais.

V.Zelenskis paragino įvesti naftos embargą Rusijai, taikyti baudžiamąsias priemones visiems jos bankams ir vengti IT sektoriaus. Jis pridūrė, kad visos užsienio bendrovės turėtų palikti šią šalį.

„Neturėtų būti jokios prekybos su Rusija“, – sakė jis, kreipdamasis į susirinkusius pasaulio politikos ir verslo elito atstovus.

„Manau, kad iki šiol tokių prieš Rusiją nukreiptų sankcijų nėra, jos turėtų būti“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Nors JAV, Didžioji Britanija ir Kanada nusprendė uždrausti Rusijos naftos ir dujų importą, Europos Sąjunga dar nesutaria dėl panašių priemonių įvedimo, nes tokios Bendrijos narės kaip Vokietija ir Vengrija yra labai priklausomos nuo rusiškų energijos išteklių.

Davose vykstančiose diskusijose dominuoja karo Ukrainoje tema. Tai pirmasis Davoso forumas per daugiau nei dvejus metus. COVID-19 pandemija privertė atšaukti 2021 metų lyderių susitikimą įprastu būdu ir atidėti šių metų konferenciją iki gegužės mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius