Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskis: norėčiau, kad mane prisimintų kaip paprastą žmogų, ne didvyrį

Ukrainos prezidentas V.Zelenskis interviu CNN penktadienį teigė, kad Ukraina nesiruošia atsisakyti rytinių šalies teritorijų tam, kad užbaigtų karą su Rusija. Pasak jo, šalį ginantys kariai yra pasirengę kovoti dėl Donbaso.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“ nuotr.

Šalies lyderio teigimu, Ukraina neturi jokių garantijų, kad Rusija nebandytų vėl užimti Kyjivo, jeigu patirtų sėkmę Donbase.

„Štai kodėl mums labai svarbu neleisti jiems to padaryti, atsilaikyti, nes šis mūšis... gali turėti įtakos viso karo eigai“, – sakė V.Zelenskis.

CNN žurnalisto paklaustas, ar Ukraina gali laimėti šį karą V.Zelenskis atsakė: „Taip, žinoma. Ir laimės.“

Praėjusią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas Rusijos vykdomas civilių žudynas pavadino genocidu. Kalbėdamas apie Ukrainos prezidentas sakė besilaikantis tokios pat nuomonės.

„Pažiūrėkite, kas nutiko Bučoje. Akivaizdu, kad tai net ne karas, o genocidas. Jie tiesiog žudė žmones. Ne kareivius, o žmones. Jie tiesiog šaudė žmones gatvėse. Žmonės važiavo dviračiais, važiavo autobusu arba tiesiog ėjo gatve. Gatvėse mėtėsi lavonai“, – kalbėjo jis.

Reaguodamas į Prancūzijos prezidento bandymus kalbėtis su Kremliaus režimo lyderiu Vladimiru Putinu bei jo vengimą Rusijos elgesį prilyginti genocidui V.Zelenskis sakė, jog norėtų, kad Emmanuelis Macronas atvyktų į Ukrainą ir savo akimis pamatytų žiaurumus.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Buča
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Buča

„Pakviečiau jį atvykti, kai jis turės galimybę. Jis atvyks ir pamatys, ir esu tikras, kad supras“, – teigė jis bei išreiškė norą, kad į karo baisumus patiriančią Ukrainą atvyktų ir JAV prezidentas J.Bidenas.

Kalbėdamas apie Rusijos sukelto karo žiaurumus V.Zelenskis sakė nebetikintis pasauliu.

„Mes netikime žodžiais. Po Rusijos eskalavimo mes netikime savo kaimynais. Mes netikime visu tuo“, – kalbėjo jis ir pridūrė:

„Vienintelis tikėjimas yra tikėjimas savimi, savo žmonėmis, tikėjimas savo ginkluotosiomis pajėgomis ir tikėjimas, kad šalys mus palaikys ne tik žodžiais, bet ir veiksmais.“

Kalbėdamas apie Vakarų karinę paramą Ukrainos lyderis pabrėžė, kad svarbiausias veiksnys – greitis. Anot jo, Ukrainos pajėgos ginkluotę turi gauti laiku. Jis taip pat atmetė nuogąstavimus, esą Ukrainos kariai nėra apmokyti naudotis kai kuriais ginklais, kurių šalis prašo.

„Esame pasirengę naudoti bet kokią įrangą, tačiau ji turi būti pristatyta labai greitai“, – teigė V.Zelenskis.

Interviu CNN jis taip pat sakė, kad yra pasiruošęs diplomatinėmis priemonėmis bendradarbiauti su Rusija ir bandyti užbaigti karą, tačiau šalies agresorės išpuoliai prieš ukrainiečius šį procesą apsunkina.

„Kaip jau sakiau anksčiau, kokia viso to kaina? Tai žmonės. Daugybė žmonių, kurie buvo nužudyti. Ir kas galiausiai už visa tai sumoka? Tai Ukraina. Tik mes“, – sakė V.Zelenskis.

„Taigi mums tai yra tikrai didelė kaina. Jei bus galimybė kalbėti, mes kalbėsime. Bet kalbėti tik esant Rusijos ultimatumui? Tada tai klausimas apie požiūrį į mus, o ne apie tai, ar dialogas yra “geras„, ar „blogas“. Tai neįmanoma“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Paklaustas, o kaip norėtų, kad jį prisimintų, V.Zelenskis atsakė: „Kaip žmogų, kuris mylėjo gyvenimą iki galo.“

„Ir mylėjo savo šeimą, ir mylėjo savo tėvynę. Tikrai ne didvyris. Noriu, kad žmonės priimtų mane tokį, koks esu. Paprastą žmogų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius