Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarai smerkia kruviną išpuolį prieš romus Ukrainoje

Europos Tarybos žmogaus teisių komisarė Dunja Mijatovič pirmadienį pasmerkė išpuolį prieš romų stovyklą Vakarų Ukrainoje, kai žuvo vienas žmogus, o dar keturi, įskaitant vieną 10-metį, buvo sužeisti.
Romų stovyklą prie Lvovo užpuolę asmenys
Romų stovyklą prie Lvovo užpuolę asmenys / „Twitter“ nuotr.

Peiliais ginkluotų paauglių grupė šeštadienio vakarą įsiveržė į romų stovyklą Lvovo pakraštyje ir ėmė draskyti palapines, naikinti turtą ir puldinėti gyventojus. Pareigūnai užpuolikus vadina „linkusiais į radikalizmą“. Šiuo eufemizmu vadinami ultradešinieji.

Policija areštavo septynis 16–17 metų paauglius, įtariamus išpuolio įvykdymu, ir 20-metį, įtariamą jo organizavimu. Šis išpuolis prieš Ukrainos romų bendruomenę – jau trečias per kelis pastaruosius mėnesius.

Sekmadienį atviru laišku į vyriausybę kreipėsi keturios žmogaus teises ginančios organizacijos, kurios pažymėjo, kad Ukrainoje daugėja radikalų atakų. Organizacijos parašė, kad valdžia nereaguoja į daugelį incidentų, o „nebaudžiamumo atmosfera negali nedrąsinti tų grupuočių“.

Aktyvistai skaičiuoja, kad vien šiemet prieš romų bendruomenę surengtos mažiausiai 24 atakos. Už jas atsakingos tokios grupuotės kaip „Pravy jsektor“ ir C14.

D.Mijatovič pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė: „Negalime leisti, kad triumfuotų nebaudžiamumas už nusikaltimus iš neapykantos.“

Ataką Lvovo pakraštyje pasmerkė ir Europos Taryba bei JAV ambasada Kijeve. Tokie išpuoliai daro meškos paslaugą ukrainiečiams, kovojantiems su Rusijos propagandos mašinos pastangomis vaizduoti juos kaip „fašistus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius