-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 11 /14:52

Vakarų Krante izraeliečių pajėgos nušovė palestinietį

Izraelio pajėgos antradienį nušovė vieną palestinietį okupuoto Vakarų Kranto pietinėje dalyje, pranešė palestiniečių pareigūnai.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Palestiniečių oficialioji žiniasklaida nurodė, kad 27 metų Omaras Awwadas buvo nušautas izraeliečių pajėgų netoli Hebrono miesto. Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad vyras mirė atvežtas į ligoninę.

Izraelio policija nurodė, kad į vyrą buvo šauta, kai jo vairuojamas automobilis „važiavo į pasienio policininkus“ viename patikros poste.

„Į įtariamojo automobilį buvo paleista šūvių. Pareigūnai nesužeisti“, – sakoma atstovo Micky Rosenfeldo (Mikio Rosenfeldo) pareiškime. Jame priduriama, kad incidentas tiriamas.

Vėliau policija pranešė, kad Izraelio pajėgos buvo priartėjusios prie O. Awwado kaimo Idnos imtis veiksmų dėl nelegalaus vario lydymo.

„Įtariamojo vairuojamas palestiniečių automobilis bandė pasprukti nuo saugumo pajėgų; automobilis rėžėsi į vadovo automobilį ir važiavo į pasienio policijos pareigūną, kuris buvo atsakingas už įvykio saugumą. Šis pareigūnas šovė į automobilį ir pataikė į vyrą, įtariamą bandymu jį pervažiuoti“, – sakoma pareiškime.

Per kitą incidentą Vakarų Kranto šiaurėje palestiniečių automobilis važiavo į Izraelio saugumo pajėgas, kurios turėjo užtikrinti statybų įstatymo įgyvendinimą.

Pasienio policijos nariai šaudė į orą ir sulaikė vairuotoją – Džiftliko kaimo 30 metų gyventoją.

Izraelio pajėgoms Vakarų Krante aukšto laipsnio parengtis galioja nuo sekmadienio vakaro, kai per šaudymą prie įvažiavimo į vieną gyvenvietę buvo sužeisti septyni izraeliečiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Benjaminas Netanyahu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Benjaminas Netanyahu

„Visiems sužeistiesiems linkiu greitai pasveikti“, – antradienį per naujos sankryžos atidarymo ceremoniją Vakarų Krante sakė Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu.

„Mes sugausime kaltininkus ir su jais atsiskaitysime“, – sakė jis.

B.Netanyahu teigimu, palestiniečių atakomis siekiama įbauginti izraeliečius ir priversti juos išvykti iš Vakarų Kranto.

„Mes jiems įrodysim, kad jų valia iškeldinti mus iš mūsų žemės atsimuš į tvirtą sieną, – sakė jis. – Kol aš esu Izraelio ministras pirmininkas, joks žydas nebus iškeldintas iš savo namų.“

Pastarąjį mėnesį Vakarų Krante buvo pavienių palestiniečių išpuolių prieš izraeliečius.

Lapkričio 26 dieną palestiniečio vairuojamas automobilis rėžėsi į Izraelio karius, kurių trys buvo sužeisti. Vėliau Izraelio pajėgos nukovė vairuotoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius