-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01 /10:24

Vakarų Krante nukauta prie Izraelio kario ėjusi peiliu ginkluota palestinietė

Izraelio pajėgos Vakarų Kranto pietuose nušovė palestinietę, turėjusią peilį ir prisiartinusią prie vieno kario, trečiadienį pranešė kariuomenė.
Izraelio saugumo pajėgų narys Vakarų Krante
Izraelio saugumo pajėgų narys Vakarų Krante / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Kariuomenės pareiškime sakoma, kad netoli al Arubo stovyklos į šiaurę nuo Hebrono buvo įvykdytas „pasikėsinimas subadyti“.

„Peiliu ginkluota užpuolikė prisiartino prie IDF (Izraelio gynybos pajėgos) kario, kuris 60-ajame kelyje vykdė įprastinę saugumo veiklą. Kariai atsakė kovine ugnimi“, – nurodė kariuomenė.

„IDF kariai nenukentėjo“, – priduriama pareiškime.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad minima moteris žuvo nuo kulkos, pataikiusios jai į liemenį. Palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ nurodė, kad nukautai palestinietei buvo 31 metai.

Pastaruosius tris mėnesius Vakarų Krante tvyro didelė įtampa po išpuolių prieš izraeliečius bangos, išprovokavusios areštus ir susirėmimus.

Per kovo pabaigoje prasidėjusius palestiniečių ir Izraelio arabų išpuolius žuvo devyniolika žmonių, daugiausia civilių, įskaitant 18 žmonių Izraelyje ir vieną Vakarų Kranto gyventoją žydą.

Izraelio saugumo pajėgos į tai atsakė reidais Izraelyje ir Vakarų Krante, ypač šiauriniame Dženino rajone, kuriame aktyviai veikia palestiniečių ginkluotos grupės.

Operacijos, per kurias buvo stengiamasi sučiupti įtariamuosius, dažnai peraugdavo į susirėmimus su palestiniečiais ir pareikalavo žmonių gyvybių abiejose pusėse.

Arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistė Shireen Abu Akleh, JAV pilietybę turėjusi palestinietė, gegužės 11 dieną buvo nušauta į galvą, kai rengė reportažą apie Izraelio pajėgų reidą netoli Dženino pabėgėlių stovyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius