Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venesuelos opozicijos parlamentarams panaikinta teisinė neliečiamybė

Venesuelos įtakingoji konstitucinė asamblėja nusprendė atimti teisinę neliečiamybę iš pozicijos įstatymų leidėjo Juano Requesenso ir ištremto opozicijos lyderio Julio Borgeso dėl kaltinimų prisidėjus prie pasikėsinimo į šalies prezidento Nicolaso Maduro gyvybę, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro
Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro / „Scanpix“/AP nuotr.

Išvakarėse apie tokius planus paskelbė Asamblėjos vadovas Diosdado Cabello.

„Vienintelis Nacionalinės konstitucinės asamblėjos rytdienos dienotvarkės punktas – klausimas dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo tų (asmenų), kurie prisidėjo prie pasikėsinimo nužudyti mūsų brolį prezidentą Maduro“, – parašė jis savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Kolumbijoje gyvenantis J.Borgesas pasikėsinimą į prezidentą pavadino surežisuotu farsu.

„Kalbant apie šios atakos farsą, jumis netiki nei šalis, nei pasaulis. Visi žinome, kad tai buvo surežisuota, kad būtų persekiojami ir represuojami tie iš mūsų, kurie priešinasi jūsų diktatūrai“, – tviteryje parašė J.Borgesas.

Kiek anksčiau N.Maduro valstybinės televizijos eteryje apkaltino J.Borgesą ir kitus opozicijos veikėjus dėl tariamo pasikėsinimo į savo gyvybę praėjusį savaitgalį.

Pasak jo, už 50 mln. dolerių (per 43 mln. eurų) šiame pasikėsinimo plane dalyvavo 11 asmenų, tarp jų Venesuelos politikai, gyvenantys Kolumbijoje ir JAV. Karakasas ketina siekti jų ekstradicijos.

Venesuelos prezidentas N.Maduro šeštadienį pareiškė išvengęs „pasikėsinimo nužudyti“ ant bepilotės skraidyklės įtaisytu sprogmeniu per Karakase vykusi karinį paradą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius