Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viduržemio jūroje nuskendus migrantų laivui galėjo žūti 500 žmonių

500 imigrantų galėjo žūti, kai praėjusią savaitę Viduržemio jūroje nuskendo jų laivas, pirmadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).
Viduržemio jūroje dažnai nuskęsta pabėgėlių iš Afrikos šalių laivai
Viduržemio jūroje dažnai nuskęsta pabėgėlių iš Afrikos šalių laivai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Du palestiniečiai, kuriuos ketvirtadienį iš vandens ištraukė italų krovininio laivo įgula, organizacijai sakė, kad jų laive, kuris apvirto netoli Maltos, buvo maždaug 500 žmonių.

Laivą tyčia nuskandino kontrabandininkai.

„Du į Siciliją atvežti išsigelbėjusieji mums sakė, kad laive buvo mažiausiai 500 žmonių. Dar devynis imigrantus išgelbėjo Graikijos ir Maltos laivai, o likusieji, regis, dingo“, – IOM atstovas Italijoje Flavio Di Giacomo sakė naujienų agentūrai AFP.

Remiantis išsigelbėjusiųjų pasakojimais, imigrantai iš Sirijos, Palestiniečių teritorijų, Egipto ir Sudano išplaukė iš Egipto miesto Dumjato rugsėjo 6 dieną ir plaukdami į Europą kelis kartus turėjo keisti laivus.

Imigrantams atsisakius perlipti į kitą laivą, įpykę kontrabandininkai jį taranavo tol, kol šis nuskendo, pranešė organizacija.

Kontrabandininkai, kurie plaukė kitu laivu, nurodė jiems perlipti į mažesnį laivą, kuris, kaip baiminosi migrantai, galėjo jų neišlaikyti.

Imigrantams atsisakius perlipti į kitą laivą, įpykę kontrabandininkai jį taranavo tol, kol šis nuskendo, pranešė organizacija.

Kaip informavo Italijos karinis laivynas, savaitgalį stambaus masto patruliavimo operacijoje „Mare Nostrum“ („Mūsų jūra“) dalyvaujantys laivai išgelbėjo 2 380 imigrantų ir prieglobsčio ieškotojų.

Operacija buvo pradėta po dviejų laivų katastrofų praėjusių metų spalį, per kurias nuskendo 400 pabėgėlių iš Eritrėjos, Somalio ir Sirijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius